fredag 20 juni 2008

Sorgliga nyheter

Willows bror Vincent är död :(

Han dog i onsdags under en rutinoperation av tonsillerna. Han hade inte verkat det minsta dålig, förutom halsinfektionen, men hans hjärta stannade i slutet av operationen. Det preliminära obdutionsresultatet är dilaterad kardiomypati.

All heder till husse och matte som inte bara lät obducera Vincent utan också omgående berättade för oss alla vad som hänt. Många tröstkramar till er!!

Vincent på utställning i Österbybruk för ett par veckor sen:


Varken Odens ägare eller vår uppfödare har gjort något fel, både Oden och Pepsi var friska vid parningen som blev Vincent, Willow och resten av gänget.
Dom informerade oss alla när man för ett år sen upptäckte att Oden fått blåsljud på hjärtat. Då var förhoppningen att Oden förvärvat sitt hjärtfel och att det inte var ärftligt. Nu ser det dock lite mörkt ut...

Även om hjärtfelet är ärftligt betyder det inte att alla i kullen kommer att drabbas (än mindre dö unga) men däremot bör vi följa vår uppfödares råd och inte låta något av syskonen användas i avel. Och så kanske vi ska krama lite extra på våra vovvar och ta vara på dom dagar vi har tillsammans...

Inga kommentarer: