onsdag 4 mars 2009

Långpromenad + lite linförighet

Tyckte det var dags för en ordentlig långpromenad. Vandrade runt lite i området och gick sen motionsspåret. Om min stegräknare stämmer så blev det ca 7 km...

Blött och slaskigt men jag hade bra skor och Willow gillar alla dofterna som kommer fram i snösmältningen.

Mötte ett flertal hundar, klev ur vägen och sa åt Willow att stanna. Gick hyfsat, hon gjorde ett par oönskade lekinviter men höll sig rätt lugn. Hon verkade inte bry sig alls när en av hundarna surnade till och morrade + gjorde utfall.

Gick förbi byggjobbarna. Miljötränade kofotande-av-plankor, kastande-av-plankor-från-andra-våningen och bandsåg. Det var inga problem. Däremot gillar hon inte att klättra på saker som vickar/gungar, jag hittade en jättestor kärra och övade upp och sitt på den med Willow men när hon märkte att den rörde sig när hon rörde sig så ville hon inte vara uppe på den. Efter lite trixande så gick hon med på att gå upp med frambenen. La av där. Får fortsätta en annan gång.

Övade upp, sitt och ligg på en jätteträdstock. Det gick bra :) När jag sen försökte med att hon skulle vända uppe på stocken så tappade hon balansen och halvtrillade av. Vid nästa försök tänkte hon noga efter, svängde lite, klev ner från stocken, svängde klart och klev upp på stocken igen. Hmmm... jag har en praktisk hund...

Två jättebusryck med hoppande och springande runt runt i kopplet. Båda verkade komma när hon hittade extra bra barkbitar i spåret. Smell overload?!

På vägen hem körde vi lite linförighet. Sväng 90 och 180 grader höger och vänster. Det gick rätt bra, så länge hon är något så när koncentrerad är svängarna ok/bra.

Övade front + sidosteg (åt min vänster). Jättesnyggt!

Övade intill + sidosteg (höger OCH vänster), det börjar släppa, bitvis är det riktigt bra :)

Övade på att komma in i position intill och lite i nära. Funkar rätt bra. Måste passa så att jag inte vrider överkroppen för mycket för då fortsätter Willow från intill till om. Hon bjöd självmant på ett jättesnyggt byte från nära till intill när jag stannade till.

På kvällen fick vi (d v s Willow) besök av några av grannbarnen. Det gick rätt bra. Willow har lite svårt att förstå att glatt pipande och viftande inte nödvändigtvis innebär att hon får vara med och skutta men alla parter lär sig... Willow lyckades göra under med grabben - även utan godis - trots att han är typ 30 cm kortare än jag! Jag trodde aldrig det skulle gå men hon kan visst ducka så långt om hon vill :D

Fotnot: Willows matte är 167 cm och Willow är 89 cm