onsdag 25 juli 2007

Zombiespår & t-shirt

Mindre snörvlig än igår men bläh...

Willows veterinärbesök gick så där. Hon uppförde sig dock jättebra hela tiden!

Dagens veterinär höll med om att tassen inte kunde varit furunkulos eftersom det gick bort så fort med bara lite klorhexedin och en strumpa. Skönt att få det bekräftat!

Jag är däremot lite sur på förra veterinären som inte tog prov innan hon skrev ut tunga mediciner (anitbiotika och smärtstillande) till oss för att "se om det var det som var problemet". Jag är väldigt glad för att jag ringde och pratade med vår uppfödare som berättade att bakterieprov egentligen skulle tagits och för att jag kollade på internet om furunkulos. Vi fick en 10 dagars kur med mediciner (och hade det varit furunkulos hade vi behövt medicinera mycket längre för att få bort det). Medicin i onödan är inget bra så det var tur att vi avvaktade en dag med medicineringen och kollade hur sårläkningen gick med bara rengöring och strumpa innan vi drog igång något.

Sen ville dagens veterinär lägga in Willow på operationsavdelningen med sedering så att dom skulle kunna ta suturbitarna nån gång under dagen när dom hade tid. Vi påpekade att vid dom två senaste öppna-upp-sår-och-ryck-suturbitar så hade dom inte ens bedöva än mindre lagt in henne och att sedering i onödan är ju inget kul (och det är inte heller kul att få avboka allt planerat för hösten för att hon då räknas som dopad). Fick förslaget att vänta till efter tävlingssäsongen och lägga in henne då eftersom det inte kom nåt var ur såret längre (tvättande och klämmande och suturryckande hemma hade i alla fall hjälpt lite!). Det var vi inte heller så glada över. Slutade med att en från operationsavdelningen kom ner och petade lite till i såret och fick ut några småbitar. Där och då kändes det som ett veterinärbesök i onödan eftersom dom inte gjort något vi inte kunnat göra själva...

Passade på att fråga veterinären om Willows spene och när hon klämde så visade det sig att Willow fortfarande har mjölk! Aargh! Troligen kommer hon åt spenarna när hon tvättar magen och blir sin egen valp på så sätt. Eftersom hon älskar att slicka av hudsalva så fick vi rådet att tvätta med klorhexedin och sätta på en tröja. På så sätt var det himla bra att vi var in till veterinären.

Husse var tyvärr borta under dagen så jag fick ta Willows lunchpromenad fast jag var en zombi. Åkte ut i skogen. La ett spår. Gick en sväng vid bäcken med Willow medan jag väntade på att spåret skulle bli tillräckligt gammalt. Tog över en halvtimme att gå en sträcka som jag i vanliga fall klarar på ca 10 min... För att få hämta andan "tappade" jag först min mobil och sedan mina nycklar så vi kunde göra leta. Willow var jätteduktig, jag gav henne en ungefärlig riktning sen letade hon till hon hittade och markerade genom att krafsa på mina saker. Godis och massa beröm :)

Gick tillbaka mot spåret. Jag tror att Willow lärt sig att vi ska spåra när vi vänder för hon sattte världens fart. Det är svårt att få henne att stanna upp vid spårstrten. Början av spåret gick längs en stig uppför kullen och sen svängde spåret av. Först missade Willow att spåret svängde men när hon gått några meter vände hon själv, gick tillbaka och tog upp spåret igen. Duktig tös :)
Höll på att bli överkörda av MTB-åkare mitt inne i skogen. Det är visst dom som skapat stigarna i skogsområdet... Lite läskigt för alla inblandade när dom plötsligt dyker upp framför Willow...


Sydde en t-shirt åt Willow så att hon inte kommer åt att slicka på spenarna. Man vet att man har en snäll hund när man väcker hunden, drar på den tygbitar, nålar ihop tygbitarna, ritar lite, hummar, fotar, tar av alltihop för att sedan när man sytt en bit göra om det igen...



Tog lite tid att få till den, jag är inte i mitt esse idag och jag hade inget mönster. Är rätt nöjd med hur den blev :) Det går en kardborreknäppning längs med hela ryggen så den är lätt att ta av och på.