söndag 13 januari 2008

Inkallningar, miniagility och vältande

Har inte skrivit på länge :(
Ska försöka skriva ifatt men får se hur det går, är fortfarande hostig och snuvig men var tvungen att börja jobba i onsdags - matt som en trasa...

Började dagen med att försova oss. Tog morgonpromenad med Willow. Var en zombi och övade inget särsklit. Willow håller fortfarande på och försöker kasta sig in varenda buske/häck vi ser.

Husse mådde rätt OK så vi tog gemensam lunchpromenad. Willow drog lite, sol, varmt och BÅDE husse och matte och ryggsäcken med roligheter.

Klättrade upp och ner i rutchkanetornet. Väl uppe sa jag åt Willow att stanna och gick själv ner hela vägen, hon väntade duktig till hon fick ner-kommandot :) Däremot hade hon lite bråttom och hoppade dom sista stegen ner.

Hittade tyvärr massor av krossat glas på den närmaste fotbollsplanen men efter försiktig rekognocering hittade vi ett ställe där vi kunde leka. Övade inkallning från stå och sitt. Det gick bra.

Övade platsställning (gå och springa därifrån och tillbaka), platssittande (gå och springa därifrån och tillbaka och platsliggande (gå några steg bort). Sittande och stående gick bra. Vid läggande satte hon sig upp efter ca 20 s. La henne igen. Väntade 30s, gick bort till henne, gav godis, förnyade kommandot, väntade 30 s till, gick tillbaka, godis, sitt, godis, bus. Hon har klarat längre inne men där finns det ju inga störningar.

Kastade och drog i rep. Försökte skicka Willow lite mellan oss.

Hade med rockring och stav ut för att kunna ha en liten hinderbana. Willow gillar inte rockringen, när jag först tog fram den så blev det tvärnit - den tänkte hon inte umgås med! Tog staven istället och övade sitt + hopp + sitt och under. När Willow blir entusiastisk sätter hon sig snett efter hindret. Om jag inte gör hoppgest samtidigt som kommandot (och står vid den ände av pinnen husse inte håller) så skuttar Willow glatt runt pinnen - varför göra nåt jobbigare än man behöver? Om man tar ett lågt under-hinder bonkar hon glatt in i det underifrån för att se om det kan bli högre...

Gjorde nytt försök med rockringen och genom. Höll en stor bit av bästa godiset framför ringen och parerade Willows försök att smita runt istället för att gå genom. Efter en stund så vann Willows mage över ringens äcklighet och hon klev igenom. Gav godis och kommenderade genom igen så fort hon ätit upp. Den här gången gick det direkt :) Stor godis + slutade medan det gick bra.

Willow började bli lite trött i huvudet. Gick en bit och gjorde sen upp, balansera och sitt på betongormen.

Gick till affären. Gjorde upp, sitt och ner på ett par bänkar på vägen. Willow börjar bli bra på att sitta på smala saker utan att trilla ner :)

När husse gick in i affären blev hon lite dragig och pipig. Det var länge sen det hände sist men hon är lite "pappas flicka" just nu. Försäkte distrahera henne med att öva tass (hönder och fötter), fötter blev snarare klapp på låret och sen gick hennes hjärna hem så vi väntade bara.

När husse kom ut stod vi i gropen mellan entren och väggen. Ett antal barn på pyttecyklar/trehjulingar hade passerat och jag ville stå ur vägen. Precis efter att Willow hälsat (mycket entusiastiskt) på husse så hör jag kloppande bakom mig och husse säger "barn bakom dig". Jag konstaterar "jo, jag vet, dom har cyklat och sprungit förbi ett par gånger". Just då ser jag nåt i ögonvrån och snurrar Willow runt.

"Nåt" visar sig vara ett mycket litet barn som i princip sprungit rätt in i Willow och när hon (förståeligt nog) vänder sig om för att kolla vad som händer med hennes rumpa välter hon barnet. Skit! Tack och lov verkar barnets mamma inse att det var en olyckshändelse och INTE en hundattack... Barnet gråter, Willow steppar nervöst - valpen behöver tröst! Husse och matte sätter dock stopp för hennes försök att gå till "valpen", vi tror inte att barnet kommer att bli gladare om Willow vänligt börjar tvätta det, speciellt inte som hon oftast välter den hon tvättar...

Något stressad hund (och dito ägare) på väg hem. Gör upp + sitt på bänkar och orm bara för att distrahera oss. Det går rätt bra. Tror dock att Willow lugnade sig först - hon oroar sig ju inte för tidningsrubriker av typen "Monstruös best slog ner barn" och liknande.

Kvällspromenaden blev kort och tråkig eftersom vi hade så mycket action på förra promenaden.