torsdag 28 juni 2007

Utflykter & bad

Fortsatte öva trappsteg när vi skulle ut vid lunch. Willow kom upp tre steg med framändan och verkade fundera på att sätta upp en baktass :)

Åkte hiss ner med grannen som redan var i hissen när vi klev in. Willow gillar henne och blev glad ;) Gjorde sällskap en bit och pratade (hund) medan Willlow kissade.

Stoppade in henne i bilen - eller snarare försökte, hon ville verkligen inte gå fram till bilen eller in i bagaget. Förstår inte varför! Jag förstår attt hon inte vill hoppa in själv för att hon är för lång/hög men när vi lyfter in henne så försöker vi verkligen se till att hon inte dunkar i någonstans... Så småning om lyckades jag få in henne och då la hon sig direkt.

Åkte ut på övningsområdet. Visade sig att det är väggbyggen/tillfixningar över hela området så det blev lite mer spännande att köra än jag hade planerat. Provade en ny och väldigt lerig avtagsväg. Vinstlott! Underbar och varierad natur: bäck med pyttevattenfall, lövskog (bok?!), barrskog, små fickor av gräs, backar och MASSOR av stigar.


Lät Willow gå lös i spårlinan och upptäcka saker. Vattenfallet var spännande men lite läskigt. Backar upp och ner var kul (och svettigt för matte). Lät Willow bestämma takt och vad som var OK lutning. Det visade sig att Willow är delvis stenget, när jag stannade för att fota en sak upptäckte hon en spännande doft och skuttade glatt uppför en backe som var så brant att jag inte tror att jag kunnat ta mig upp utan nåt (rep?) att hålla i. Blev lite orolig för hon skulle ta sig ner men det var inga problem, hon funderade lite, valde en väg och promenerade ner och fick det att se nästan lika lätt ut som att gå på plan mark.



Gjorde trappsteg på väg ut nästa gång också. Behövde shoppa balsam och lite andra hundgrejer innan utställningen på lördag så vi tog kvällspromenaden i shoppingområdet i utkanten av stan. Hittade en liten trapp med grating och kollade vad Willow tyckte om den. Att gå uppför/stå på trappen med frambenen gick lika bra som i en solid trapp. Hon verkar inte bry sig alls om att den går att titta genom! Däremot ville - som vanligt - bakbenen inte gå upp i trappen. Det verkar som att så länge hon ser var (fram)benen är så kan hon gå med dom men att bakdelskoordination är mycket svårare, det var ju så med stegen också. Hoppas att det blir som stegen i fler avseenden och att hon nån dag när frambenen gått tillräckligt mycket kommer på bakbenen också - hon kan ju redan gå i betongtrappor och likande ute och små, breda trappor innen så resten borde också gå nån dag...

Vår hund har preferenser på djuraffär! När vi närmade oss en av djuraffärerna började hon dra som en galning. Försökte jobba med intill men hon låg ändå på lite i kopplet ända till vi kom in i affären och hon hittade sin favoritexpidit. Tjejen gillar Willow och Willow ÄLSKAR henne, dom andra expiditerna är också snälla men just hon är speciell.

Stora rullvagnar som man använde för att flytta varor i affärer gör också "sparkcykelljudet" - fast högre! - så Willow vaffade på den och reste ragg :( Måste hitta nåt som gör ljudet att öva henne på så att hon slutar tycka att det är läskigt.

När vi kom ut till bilen igen var Willows hjärna slut och hon somnade direkt hon kom in i bilen och sov fortfarande när jag öppnade för att vi skulle kliva ut hemma (två stopp senare, husse stannade i bilen medan jag joggade in).

Väl hemma var det baddags (tredje gången någonsin). Willow ville sova i sängen, inte gå ner och att bli beordrad att gå in i badrummet var rätt misstänkt så det ville hon inte göra heller. Väl där körde hon in huvudet under mattes arm så att det blöta inte skulle komma dit. Rätt praktiskt eftersom vi inte ville råka duscha henne i ansiktet eller i öronen. Hon darrade lite precis i början men slutade snart och stod rätt snällt och blev duschad, samponerad, duschad, balsamad, duschad igen och torkad. Det är inte hennes favoritsysselsättning men hon bråkar inte, tack och lov! Både husse och matte har erfarenhet av småhundar som hatade att bada och protesterade vilt...