tisdag 27 november 2007

Buss och natur

Övade klicker inne. Sitt, stå, ligg, fingrarna, tass (vänster och höger), snurra (båda håll). Övade också lite på två "nya" trix: skaka på huvudet och tass - på mina fötter istället för mina händer. Det gick rätt bra :)

Packade ihop lina och busrep och tog bussen så mycket ut i skogen det går utan att byta linje. Willow krånglade på busshållplatsen och ville inte stå där och vänta, jag tror hon vet att det innebär bussåkande och det är ju ingen favvo. Hon klev dock på bussen rätt lugnt och satte sig självmant i mitt knä. Inga skakningar, inget överdrivet drägglande och hon tittade intresserat på utsikten. Framgång :)

Vackert med snön. Lät Willow gå och njuta och nosa i långlinan. Ropade in henne ett par gånger och busade eller gav godis. Fick tösen att posera framför kameran lite grann.

På vägen tillbaka till busshållplatsen gjorde jag en liten miss. Sneddade över ett stort fält - tänkte att Willow kunde få springa av sig lite. Jag såg inte att fältet var nygödslat under snön men det upptäckte Willow rätt kvickt. Promenaden över fältet blev därmed tyvärr mest nej, bra, nej, spotta, duktig, nej, ...

Övade lite intill och sitt på vägen då vi mötte/passerade folk. Män med röjsågar som dyker fram ur buskage och hälsar är numer inget Willow bryr sig om. Stavgångare är fortfarande lite spännande.

Hade lite tid över på busshållplatsen. Tänkte att det var bäst att sysselsätta Willow så att hon inte för-stressade till bussturen. Övade sitt, stanna, hit + sitt, fingrarna, tass (händer OCH fötter). Det gick rätt bra :)

Willow klev på bussen utan att krångla. Hon satt i mitt knä en bit. Sen stod hon och "surfade" och höll balansen själv (jag höll lite i täcket och sa till innan bussen skulle svänga).

3 x 6 dl intestinal