torsdag 24 maj 2007

Utställningskurs 4

Husse busade runt med Willow på övningsfältet vid lunch. Dom lekte med ägget och gjorde lite inkallningar. Matte hade ont i ryggen och vegeterade mest i solen.

Några minuters lätt duggregn i början men sedan uppehåll under kursen :)

Det gick MYCKET bättre än i tisdags :)

Willow fick två hoppanfall när vi stod utanför ringen och väntade på vår tur att göra trekant, fram-och-tillbaka och uppställning för domaren men höll sig rätt lugn inne i ringen. Då och då när vi sprang skuttade hon lite istället för att trava men det gick rätt bra. Jag försökte dra ner lite på godiset men fortfarande belöna innan hon fått tråkigt och börjat studsa.

Willow reagerade lite på att plastbanden flappade i vinden och ville stå och titta på dom - vilket inte alltid var rätt håll ur uppställningssynpunkt. Funderar på att köpa lite plastband och montera på vårt tält så att hon vänjer sig vid ljudet och åsynen.

Idag hade dom en mätsticka och provmätte alla hundarna. Willow var inte helt lycklig över det, jag vet inte om det var att hon ville titta på plastbanden (det var i början av lektionen), att hon ville pussa domaren eller att hon tyckte illa om pinnen. Får mäta lite mer på henne hemma för säkerhets skull! Willow var högre än mätstickan var graderad, domaren gissade på 86-87 cm vilket stämmer rätt bra med det vi mätt själva.

Vi fick visa svängteknik för dom andra i gruppen, det gick bra. Den här domaren förespråkade att ha hunden på insidan när man svänger så att domaren kan se hela tiden.

Fram-och-tillbaka och triangel gick bra. Uppställandet gick också bra :) Willow lät domaren titta och klämma och visade tänderna jätteduktigt och fick massa beröm av domaren för att hon stod så fint :)

Över lag stod Willow jätteduktigt hela lektionen! Efter en stund i samma position lednar hon och vill flytta sig men vid åtminstone ett tillfälle stod hon riktigt länge innan det hände. Hon ställer sig rätt snyggt själv också så det är egentligen inte så mycket för mig att göra - mest kolla att benen är i jämnhöjd och att hon inte står utåt med baktassarna. Fick lära mig idag hur man riktar in dom igen :)

Jag får däremot hålla under hakan för att hon ska få den där krumningen på nacken som en tidigare instruktör ville att hon skulle ha. Vi kunde stå nära dom andra hundarna utan att hon försökte hälsa :)

Enda nackdelen är att hon blivit lite fanatisk om sin ost, om jag har ost i handen när hon står uppställd vill hon att jag ska mata in ost i munnen på henne i en jämn takt, annars börjar hon skruva på sig. Får öva på att minska osten... Verkade gå bättre om jag gömde "osthanden" en stund, men om jag gjorde det för länge innan hon fick något igen så började hon backa och förbereda skuttande, lagom är bäst, måste bara hitta det läget...

(Uj, vad knöligt det var att få bilderna att sitta hyfsat rätt)