måndag 10 september 2007

Snörvelpromenad & inneträning

Har fortfarande frossa och mår blä.

Gick en ganska tråkig lunchpromenad med Willow. Gick mest och lät henne "läsa tidningen". Gjorde lite upp på bänkar och annat vi passerade. Stanna och stå uppe på nåt gick bra. Försökte med vända på en bred bänk, Willow provade lite och gick sen ner och upp med huvudet åt andra hållet. Det var inte så jag hade tänkt att hon skulle göra men hon är en smart vovve :)

Gick både upp och ner i vår trappa. Provade dessutom trappen i ett främmande hus (utanpåliggande betongtrapp med en 90 graders böj). Willow såg lite skeptisk ut först men gick sen både upp och ner. Däremot ville hon inte ha sina trappgodisar vilket jag tolkar som att hon blev lite stressad av att det var en NY trapp.

Mötte en golden. Willow ville fram och leka. Så här i efterhand tror jag att det var dumt att hon fick hälsa på hundar i lördags.

Sitt och hit+sitt fungerade inte så bra. Gick bättre om jag "fått fart på henne" med t ex upp på bänk eller fånga innan men hon verkade lite disträ.

Övade inte-dra-i-kopplet, det gick ganska bra.

Övade lite på trottoar. Tror jag ska försöka överföra det kommandot till framför (så att det blir mer generellt).

Mötte grannens hundrädde son som ville se tänderna. Willow visade snällt. Han smög lite närmare så eventuellt håller han på att bli lite mindre hundrädd :)

På kvällen tränade vi lite inne. Gjorde fingrarna, eskimåpuss, fånga, sitt, ligg (från sitt och från stående), stå, kryp (mycket kort bit), hit+sitt i position, kom, framåt, backa (gick inte så bra idag) och bära-till-matte (funkade inte idag), nej-varsågod (med godis liggande på tassarna) och tass (både höger och vänster).