lördag 17 november 2007

Skogsflipp och spårflopp

Willow har varit ... entusiastisk ... ett par dagar att gå ut med. Jätteskönt att hon mår bra igen! Men svårt att låta henne få ordentligt utlopp för spring i benen på hemmaplan så vi åkte ut i skogen och gick en promenad.

Härligt väder med sol. Var dock kallare i skogen än jag trodde, marken är ju genomblöt så jag antar att det kyler en del.

Hade en skön promenad - med ett litet hjärtsnörp när Willow galopperade upp på berget och utom synhåll. Kan vara att hon hittade ett spår men jag tror mest att det var spring i benen. Hon är i alla fall en rätt klok vovve och ser sig för om var hon springer upp och ner.

I slutet av promenaden hade jag lagt ett spår. Det första på LÄNGE. Lite småböjar, blandad terräng, ganska fuktigt, liggtid 40 min.

Willow blev jättetänd bara vi närmade oss, det var svårt att få på selen. När vi sen skulle iväg virrade hon först lite vid upptaget men sen gick det fint en bit. Hade lagt en böj (för att slippa gå genom träd och röse) men där tog Willow fel sida och tappade bort sig. Sen fick hon ett springryck och racade runt lite i skogen. Därefter kom hon tillbaka och tog upp spåret igen, lite längre fram, och höll det en stund innan hon genade till spårslutet.

Som helhet gick spårandet inte så bra. Det är lite deprimerande att hon spårar mycket sämre nu än innan vi började gå spårkurs. Nåja, med löp och löp och kennelhosta och skendräktighet i faggorna så blir det väl som det blir... Nästa försök får bli med ett pyttekort spår och liggtid 20 min, d v s som dom allra lättaste spår jag lagt åt henne, så får vi se om vi kan komma igång igen.