torsdag 27 mars 2008

Vardagslydnad

Tog en rätt kort lunchpromenad eftersom det är vardagslydnad ikväll. Övade stå och jogga inför utställningen + lite annat.


VARDAGSLYDNAD

Sitta kvar i bilen: ökad svårighetsgrad till gå runt bilen och försöka dra ur hunden som ska sitta kvar. Willow hoppade ut direkt. Stoppade in henne igen (med stora svårigheter) och lyckades få henne att stå kvar medan vi backade undan och sen gav tillåtelse att gå ur.

Brun stege. Tog av Willows sko för att ge bättre (normalare) grepp. Gick bra - Willow var dock lite het på gröten så jag fick hålla emot för att det inte skulle gå för fort.

Röd stege - läxa till nästa vecka - gick sådär, frambenen var med på noterna typ halva vägen medan bakbenen stundtals gick intill, sen hitade hon någons godis under stegen och började gå mellan pinnarna istället.

Gå genom skogen. Stanna. Vänta (Willow grävde grop). Gå igen. Stanna. Sitt. Gå igenom (vi var typ sist så vi fick inga att gå förbi). Willow drog en del i början och värre sen. Bestämde mig för att ta tag i problemet och tvärvända varje gång hon spände kopplet. Det tog lååång tid att ta oss genom skogen på det sättet, dom andra försvann helt ur sikte. När vi kom ifatt dom var dom ute på planen.

Nu skulle vi öva motivationsinkallningar: sätta hunden, backa, huka, "ett, två, tre, här". Willow hade snödille och skuttade runt som en glad kalv. Jag ville i det läget varken släppa kopplet, huka mig ner eller peppa upp henne ytterligare. Gjorde istället sitt, hit + sitt. Gick riktigt bra men läraren tyckte inte att vi skulle göra så tråkiga grejer idag.

Nästa uppgift var att sätta hunden, gå därifrån och sen med ryggen mot hunden kalla in den genom att luta sig ner och vifta mellan benen. Hunden skulle sen springa mellan benen på en.

Ääähm... Jag är 167 cm om jag sträcker på mig, Willow är 88 cm i mankhöjd.
Övningen är därmed fysikaliskt omöjlig om inte Willow duckar/halvkryper när hon passerar under mig. Vi har övat det inne och hemma men hon välter mig fortfarande hälften av gångerna om jag inte håller i väggarna när vi övar.

Övade istället inkallning sitt, hit + sitt med ryggen mot Willow. Instruktören höll Willow en gång så att jag kunde gå lite längre bort. Gick rätt bra men det var ju inte den övningen vi skulle göra...

Teoridags - då avvek vi för att åka hem och utställningsbada Willow istället.

Varm dusch = mysigt. Stå och vänta på att bli färdiggnuggad med balsamet = blä. Filt att ligga under när man är fuktig är också mysigt.