lördag 19 maj 2007

Miljöträning på utställning

Tar sovmorgon. Inser att jag inte övat på ligg till vardagslydnaden. Ska försöka träna bort först att jag måste nudda backen och sen hela(?) handtecknet. Gör två ligg (+ några enkla trix som hon kan jättebra) med lite handtecken - Willow duktig :)

Åker sedan med några kompisar till en drive-in utställning i närheten. Willow har karens efter operationen i en vecka till så jag kan inte ställa henne men det är bra miljöträning att vandra runt bland folk och hundar.

Willow är lite hoppig i början, massor av barn överallt! Hon lugnar sig lite då jag står upp men drar en del i kopplet och gör lekinviter åt passerande hundar. Jag byter till hennes utställningskoppel och tar en promenad i utkanten av området med henne. Hon drar en del i början men lugnar sig sen och verkar komma på att "just, ja, det här kopplet får jag inte hälsa/leka i".

När hon lugnat sig går jag närmare mitten av området. Möter några barn som vill hälsa och eftersom dom verkar vara hundvana får dom göra det och gossa lite. Willow är duktig, dom lite större barnen går jättebra. Sen går vi i där det är mycket folk och sick-sackar mellan folk, burar och hundar. Jag "fuskar" lite och petar upp halsbandet under hakan + har jättekort koppel och massa godis. Det går jättebra!

Går tillbaka till husse och kompisarna och pratar lite. Tar sedan ett varv till bland männsikor och hundar. Träffar en bekant och står och pratar lite. Willow står i princip nos mot nos med en cocker och hälsar INTE! Duktig tös! Sen är det dags att åka hem.