lördag 21 juli 2007

Nosarbete och bus

Gjorde upp ett par steg med framändan i "upptrappan" och lyckades äntligen få Willow att lugnt gå fram till "nertrappan".

Fick lite blodad tand igår och åkte ut och la två pyttespår till. Nere vid bäcken den här gången. Klantade mig dock så att jag på vägen tillbaka till bilen var tvungen att passera över "transportsträckan" mellan dom två spår jag lagt. Hittade en salamander/vattenödla! Sen kom vi för nära startpunkten när Willow och jag gick in i skogen så hon ville starta på spåret direkt. Fick övertala henne att gå annan väg.

Upptäckte att det tydligen är MTB-åkare som håller till i skogen och gissningsvis dom som gjort stigarna. Två stycken swichade förbi, försökte fråga den andre om dom var ett helt gäng eller om det var tävling eller nåt men han vände bara och cyklade åt andra hållet och försvann... Någon (cyklisterna?!) har dessutom byggt ett fast hinder över en stig och blockerat massa andra med nedfallna träd så jag var lite nervös för att helt plötsligt möta en hel hög cyklister på nåt av dom smala ställena där jag knappt kan gå i bredd med Willow.

Vädret slog om från lagom varmt och molnigt till tryckande kladdigt så promenaden blev lite kortare än jag från början tänkt.

Gick tillbaka till mina spår.


Spår 3 försökte Willow tjuvstarta på flera gånger när vi närmade oss så upptaget blev inget vidare. Jag borde nog ha satt henne eller nåt för att markera lite tydligare för henne att det var jobbdags. Hon följde inte spåret så bra som igår utan var ute och sladdade i kurvorna men hon hittade den lila. Sen ville hon leka med den och var nära att kasta ut den i bäcken innan jag fick tag på den och kunde öppna den så att hon fick sin godis.

Vidare till spår 4. Willow försökte följa mitt "korsande" spår vid startplatsen men sen gick det rätt bra. Fast när hon kom till slutet struntade hon i bollrep och godis som låg där och fortsatte följa mitt spår. Efter en bits springande kom hon på det och hämtade bollrepet. Godiset struntade hon i. Sen galopperade Willow fram och tillbaka på stigen så att hon endera var lite före eller lite efter mig och viftade glatt med bollrepet.

Behöver
  • tänka igenom mina spår bättre (ska inte behöva korsa nåt)

  • tänka igenom ordningen på spåren (borde nog ha lätt först och sen svårt)

  • skaffa fler klädnypor

  • komma ihåg att Willow INTE får passera i närheten av upptaget när vi promenerar och väntar på att spåren ska åldras

  • fundera på hur jag ska få Willow intresserad av spårsluten (och nån gång i framtiden även apporterna som ligger i spåret)

Gick kvällspromenad. Började med att gå uppför spiraltrappen en våning. Willow har aldrig gått i den förut. Gjorde som i Lund och lät Willow gå så högt hon vågade med framändan och sen flyttade husse en tass i taget. Halvvägs klev en baktass själv ett par gånger. Efter ytterligare några steg var vi så nära toppen att Willow skuttade resten av vägen själv :) Behöver självklart träna massor mer på trappor men det har gått bra dom senaste gångerna så det känns lovande.

Kom ut. Willow var jättekissnödig, hon är inte så pigg på att kissa "borta" just nu, undrar om det också är skendräktigheten? Och när ska hon sluta?! Hennes juver verkar i alla fall lite mindre svullna...

Övade ett par sitt/stå + stanna + inkallning/gå-och-komma-tillbaka. Sen gömde jag mig och vi gjorde Var-är-matte? Hon var väldigt entusiastisk och höll på att dra omkull husse. Fast hon spårade inte "på riktigt" utan genade glatt här och var men det blir väl så när vittringen inte hinner lägga sig. En annan gång får vi köra att jag/husse går ut en bra stund i förväg och gömmer sig.

Sen "tappade" jag min mobiltelefon i gräset och vi gick en bit innan vi gjorde leta. Först ville Willow bara leka men sen verkade hon fatta. När hon hittade telefonen markerade hon den med att krafsa intresserat på det! Undrar om det var ren tur eller om hon lyckats förstå den biten utan att vi tränat det?!

Lekte lite mer med bollrepet och lät Willow springa av sig innan vi gick hem. Hon är jättepigg, det är varken husse eller matte (ont efter bilkörande respektive att bli hoppad på).