torsdag 14 juni 2007

Yo!

Upptäckte att Willow börjat få en ny bula på ett annat ställe i operationsärret :( Bokade ny veterinärtid.

Husse tog en lång lunchpromenad med Willow i lina och övade inkallning och sitt.

Eftermiddagspromenaden blev bort till centrum (husse gick in och handlade, vi väntade utanför). Willow smådrog lite i kopplet på väg dit, mutter, mutter, dags att fokusera på koppelträningen igen... Eventuellt var den kraftiga blåsten och dom ljud och dofter som följde med en bidragande orsak till dragandet.

När Willow hörde hip hop musiken började hon gå i takt med musiken, med höga knäuppdragningar, fniss :) Hon slutade dock med det efter en liten stund.

Skolavslutning, massa folk och hundar OCH dessutom en konstert med bland andra Dogge Dougelito som pågick bakom affären. Willow skötte sig bra, under större delen av tiden stod hon lungt intill mig och tittade (och luktade) på allt som hände. En gammal dam med rollator kom fram och frågade vad Willow var för ras och sa att hon var fin, Willow ville - och fick - hälsa. Hon var upp med tassen en gång men hon tog det hyfsat lugnt (damen hade haft schäfer och gillade stora hundar). Gjorde fingrarna och tass. Upp/ner på bänken med framändan. Försökte också med nej-varsågod men det gick inget bra för det råkade hända nåt spännande (1 elrullstol, 2 vavvor) bakom Willows rumpa. Hon nöjde sig dock med att vända sig om för att kunna se bättre.

Något senare höll jag på att få en flygtur - Willow stod med tassarna på bänken och tittade över min axel och där kom vår kompis med cane corson! Vi höll i respektive hund men dom lyckades ändå sno ett par varv runt i glädjen över att ha hittat varandra. Stanna fungerade bara i typ 30 s i stöten - eller tills corson rörde sig. Efter en stund av stå och prata lugnade hon sig lite, då kom husse och då blev det ju jättespännande igen.

Hon varvade dock ner rätt snabbt och jag övade posera, ställde upp henne, flyttade tassar, drog ner hakorna och hela baletten. Så fort jag började med det verkade en annan del av hjärnan kopplas in och hon slutade dra och stod still även när jag pillade med bakbenen och i praktiken inte höll fast henne alls :) Gjorde två gången med en liten bits gående emellan och hon var lika duktig båda gångerna trots att det strömmande folk (inklusive barn och hundar) runt oss!

Vandrade hemåt, med flit förbi scenen på lite håll. Willow var inte riktigt så lugn när hon gick och nosade som hon brukar vara men hon reagerade inte särskilt mycket :)

När vi sen mötte kompisens sambo med deras andra hund (perron) flippade Willow dock ur lite och höll nästan på att välta husse i sina krumbukter för att hälsa på hund och matte...

Väl hemma igen upptäckte jag att det kom gul gegga ur Willows nya bula om man klämde på den, usch :(

När jag klämde längs med ärret märkte jag också en liten blua vid knuten på suturen så jag pillade lite och upptäckte att om jag drog i knuten hade jag en "rynktråd" till Willows axel - kunde rynka ihop hela ärret längs med tråden! Den skulle absorberas av kroppen men det verkar inte ha hänt...

Willow har varit lite mjuk i magen ett par dagar men nu gjorde hon komocka, blä!