torsdag 31 maj 2007

Stadspromenad

Gick en lunchpromenad genom villaområdet. Passerade ett dagis och svarade på frågor från barnen. Willow var jätteduktig, lugn och lite nyfiken :)

Trappan vid kullen (utomhus) gick bra och vi stannade på ett öppet område inom hörhåll från skolan och tränade sitt, ligg, platsläggning, inkallning och ful-apport. Willow tappade tråden vid något tillfälle och började rulla runt i det nyklippta graset istället för att gör ett prydligt ligg. Passade på att försöka lära in kommandot rulla runt när hon ändå höll på...

Det var varmt och kvavt och äckligt väder men Willow brydde sig dock mindre om det än jag (jag är snuvig). När jag blev trött och ville sitta lite i gräset så upptäckte jag att det gick fint att leka ful-apport medan jag satt - jag kastade repet, Willow hämtade och bar till mig så kunde jag sitta och dra i repet innan jag kastade igen :) Och grandisar som inte "ska" gilla sådana lekar!

På vägen hem mötte vi husse på cykel. Willow blev jätteglad men tyckte att cykeln var fascinerande och lite läskig. Varje gång vi går intill husses cykel är det likadant, däremot reagerar hon inte på folk som bara cyklar förbi.

Kvällspromenaden blev en sväng in till stan. Willow hade lyckats först slå av mig glasögonen och sedan ställa sig på dom när vi låg på sängen och gosade så glasögonen var i akut behov av att böjas tillbaka till glasögonform igen. Medan jag var hos optikern väntade husse och Willow utanför. Massa människor stannade för att beundra hunden och för att fråga om dom fick hälsa. Ett yngre par blev störtförälskade i henne och jag tror att GD åkte upp en bra bit på deras lista över ras att köpa ;)

Sen gick vi och betalade utställningsanmälningar (husses tur att gå in). Vi stod intill en bil med skällande hundar i och Willow sa inte ens bjäbb utan ignorerade dom helt efter att ha kollat från vilket håll ljudet kom. Det kom förbi en massa folk, bl a ett gäng medelåldersmän med ölburkar som var ute och festade. En av männen ville hälsa och jag lät honom göra det, Willow var inte riktigt så framåt som hon brukar vara med nya människor men hon hade ju redan hunnit träffa masssa folk idag... Sen kom en kompis förbi och hälsade på gumman (och husse och matte), hans byxor luktade gott tyckte Willow.

Dags att gå och hämta vårt tält :) Willow fick följa med in i affären och hälsa på dom snälla människorna som jobbar där. Vårt tält hade den mycket roliga lappen "X har ringt HUNDEN och talat om att tältet kommit", det är inte oss dom kommer ihåg, det är Willow. Det ska bli jätteskönt att ha ett tält som skugga på utställningarna och att kunna få plats allihop när vi ska ut och tälta!

Sen träffade vi vår ena barnlediga kompis och åt glass på "gå-ut-gatan". Willow gjorde ett försök att sätta upp tassarna på barnvagnen för att pussa bebisen :( Det får hon inte (tassarna alltså, pussar är OK). Sen försökte hon diskret ta en slick på husses glass men det fick hon inte heller.

Gick ett par kvarter med kompisen innan vi skiljdes åt och gick åt våra respektive håll. Det går rätt bra att gå i närheten av barnvagnen nu - så länge vi går framför den. Tempot blir dock lite ryckigt eftersom Willow hittar bra dofter och vill stanna och nosa lite (kan inte kräva att hon ska gå intill (fot) en hel eftermiddag utan "sparar" det till vi möter folk och det är trångt). Vid nåt tilfälle gjorde hon en riktigt tvär inbromsning och blev bumpad i baken med barnvagnen men det brydde hon sig inte om.

På vägen tillbaka till bilen var vi alla trötta men vi hade haft en trevlig eftermiddag med massor av miljöträning. Willow var jätteduktig, större delen av tiden räckte det att jag lockade på henne för att hon skulle gå fint nära mig (hon fick så klart belöning när hon var duktig). På slutet var hon lite för trött men då brydde hon sig å andra sidan inte om lika många dofter.