onsdag 6 juni 2007

Stegframgång

Åkte en sväng till Klubbarp vid lunch med en kompis för att öva inför "provet" på lördag.
Willow väntade snällt i bilen till jag sa varsågod. Sen ville hon nosa på precis allt i björkallén. När vi kom in i skogen släppte jag henne en stund (det var ingen annan ute på klubben). Hon galopperade några varv men gick mest och nosade stillsamt. Willow hittade en riktigt bra doft vid ett tillfälle och började spåra det bort från oss men hon kom när vi ropade.

Kopplade Willow Gjorde intill, sitt-stanna, lät henne gå som hon ville en bit och gjorde sedan om alltihop. Willow var riktigt duktig men jag körde väldigt kort sträckor i taget.

Sen kom vi bort till stegen. Gjorde tre försök. Dom två första hoppade hon av rätt tidigt men den tredje gången gick hon HELA vägen! Det var första gången hon klarade det :)

La av med stegen eftersom det gick så fantastiskt bra och gick ut på gräsplanen. Då trillade Willows hjärncell ut och hon ville bara rulla och lukta på (avlopps?)brunnen. Satte henne på linan och lät henne skrota runt lite. Samlade ihop henne och gjorde sitt, platssättning och ligg. Under tiden passerade det en hund. Fram till det att jag började snegla på den så brydde sig Willow inte om den. När jag började hålla koll på den så blev hon intresserad och när jag gjorde en paus mellan kommandon försökte hon springa till hunden. Hon tappade tråden halvvägs och började jaga en fjäril istället. Husse fick stampa på linan i alla fall så att hon garanterat skulle stanna. Kom fram till att det var för varmt och att Willow var för trött för att träna mer så vi satte oss i skuggan och fikade.
Efter att ha slappat en stund var vi alla piggare. Övade lite sitt, ligg, platsläggning och platssättning i skuggan. Sen provade vi det låga bordet. Willow satte själv upp framtassarna och stod duktigt medan jag lyfte upp bakändan. Sedan lät jag henne stå en liten stund på bordet medan jag gav henne godis och sedan kommenderade ner. Det gick jättebra idag.

Sen gick vi bort till agilitybanan och hoppade ett hinder. Första gången rev Willow. Sen höjde jag hindret lite och då hoppade hon fint. Sitt före hindret, vänta på att jag säger över och hoppandet går bra. Sitt efter hindret är svårare, dels hinner Willow flera meter i landningen så att jag står bakom henne och ger kommandot, dels är ju det roliga hindret "slut" så Willow vill hitta nåt annat skoj att göra.

Gjorde ligg, sidan och rulla. Det gick bra även om rulla fortfarande sitter lite löst.

Ställde upp Willow. Glömde dra ner hakskinnet, frambenen är lite för långt fram igen och höger och vänster ben är inte riktigt parallella. Vad bra att det finns digitalkameror så att man kan få se sina tabbar nästan direkt ;)

Joggade ett litet varv. Det gick rätt OK men jag fick hålla godiset precis framför nosen på henne + husse tyckte jag skulle ta längre steg. Provade ett varv till med först godiset i fickan (Willow hoppade och studsade och ville inte springa utan hoppa på mig) och sedan med godiset längre fram och färre bitar (ledde också till hopp och studs men mindre). Jag behöver träna mer på joggandet! Som det är nu är godis framför nosen ett måste...

Hög tid att ge sig för dagen! Willow ville inte kliva in i bilen men när hon lik var i bagaget välte hon och somnade direkt.
Husse tog kvällspromenaden. Den blev lite mer spännande än planerat eftersom han först mötte barnen på gården som ville fråga om hunden, klappa och hålla kopplet. Willow var jätteduktig. Husse lät barnet som ville hålla hålla mitt på kopplet medan han höll änden. Tjejen fick en liten "flygtur" när Willow vandrade iväg en bit men ingen skada skedd och vi slipper eventuellt "får vi gå ut med hunden?"-tjat.
Sen mötte husse och Willow dom vita herdehundarna och övade på att inte hälsa (grannarna kom dock fram och gosade Willow). Willow hoppade lite i frustration över att inte få hälsa. Sen gjorde dom sitt och ligg och Willow var duktig. Sen gick dom en sväng bortåt ensamma stubben och övade lite mer sitt, ligg, intill och kom. Willow var jätteduktig utom när det kom en skateboardåkare och hon skällde på skateboarden. (Ska kolla om jag kan låna en och vänja henne vid ljudet.) På vägen hem träffade dom samma hundar en gång till, då drog Willow i rejält kopplet för att hon verkligen ville fram och hälsa.