lördag 22 september 2007

Spöken & mod

Vaknade för en gångs skull först i familjen (jag brukar vara den som är kvällspigg). Låg och mös och kliade Willows ljumskar en lång stund innan jag gick upp. Åt frukost och tog den tidiga morgonpromenaden innan husse vaknade. Willow hittade diarre som nån inte plockat upp efter sin hund. Uärkk!! Gav Willow koltabletter, borstade hennes händer och tvättade händerna massor av gånger...

Tog en ganska kort lunchsväng. Övade sakta, stanna, upp, ner, upp+stanna, upp+stanna+sitt+stå, över, under, in, sitt, hit+sitt, hit, vända/helt om (måste bestämma mig för det ena!), nej, höger, vänster och trappor/stegar.

Över på bänk gick bra. Under på lekställningar gick bra. In funkade inte, lekstugan var ovanligt trång och nån hade eldat på flera ställen i den, Willow tittade in men ville inte gå in.

Upp på bänk gick bra. Provade upp på "tornet" på lekplatsen. Förra gången tyckte Willow att det var för läskigt (trappa, ca 45 graders lutning, 2 m upp, man kan se ut mellan stegen) men idag gick det jättebra, hon gick helt själv både upp och ner (efter att vi hade tittat på utsikten).

Mötte ett yngre par som gick rakt fram till Willow för att klappa utan att fråga först. (mutter) Willow hade precis spanat in betongormen och var jätteentusiastisk "snart ska jag balansera" och tyckte det var lite läskigt med två i bredd som bara vandrar fram och försöker klappa (uppifrån) och började skutta höger-vänster. Kille fortsatte med klappförsöket och fick en tass på låret. Obra, hon får inte hoppa/tassa andra! Sen kom deras lille son och ville också klappa. Lyckades avstyra det - vilket var tur eftersom Willow fick ett jättehoppanfall och klättrade upp i famnen på mig. Försökte hålla dramanivån nere men jag tror inte dom fick ett bra GD intryck :( Å andra sidan kanske vuxna skulle ha bättre klappetikett?

Willow har tyvärr reagerat med fjantande/spökrädsla kombinerat med nyfikenhet flera gånger på sistone. Vi får se om det är en löpgrej eller om vi får ta ett ryck och träna hälsa på massor av främlingar...

När vi "blivit av med" familjen gjorde vi upp på dubbelbänken. Det gick jättebra så jag provade att lägga till stanna och sen också sitt. Och det gick! Gav godis, gjorde stå, mer godis och kommenderade sitt igen. Det gick igen :) Den här bänken är tillräckligt bred för att Willow inte ska kliva utanför när hon sätter sig.

Gjorde upp, upp + sakta, upp + stanna, ner och över på betongormen. Willow var lite för entusiastisk i början och hann hoppa ner och över ett par gånger men sen gick det bra.

Vandrade hemåt. Övade sitt, gick sådär. Hit gick hyfsat men att få till sitt (på rätt ställe och inom rimlig tid) gick inte så bra.

Fick syn på grannens hundrädde grabb och tog en omväg för att inte möta honom. Övade helt om/vända. (Risk att helt om och framtida halt blandas ihop? Ska jag köra vända istället? Har än så länge varit förvirrad och använt båda) Övade vänster och höger. Allihop gick ganska bra - utom när det dök upp en skata.

Mötte självklart den hundrädde grabben utanför huset i alla fall... Han ville se tänderna, tänderna, klorna, trampdynan uppe på benet och rumpan. Samtidigt ville han att jag skulle "hålla ordentligt" i Willow för att hon "attackerade" honom förra veckan. Suck. Jag slarvade när jag försökte få ut grabbens förra present (plast) ur munnen på Willow och hon fick lite längre koppel än vanligt (ca 1 m). När han sen viftade och sa att han ville klappa så hoppade hon åt hans håll och gjorde en lekinvit (hon kom typ halvvägs bort till honom). Det var inte en hundattack!! Men hur ska jag få grabben att fatta det och vad sprids just nu för rykten i kvarteret om vår hund?! SUCK. Jag skulle självklart aldrig låtit Willow få så långt koppel och har förbannat mig själv för det ända sen det hände - jag brukar hålla så att hon bara har 1 dm när vi möter honom - och nu ska jag anstränga mig ännu mer för att det aldrig ska hända igen men... fan... Hoppas att grabbens lust att se kroppsdelarna är ett gott tecken.

Gick kvällspromenad med husse och Willow. Vid 20-tiden är det nu så mörkt att man inte ser spårlinan, det blir extra spännande att träna på så sätt. Övade inkallningar från sitt och stå (stanna). Övade platssättning + inkallning / gå-och-komma-tillbaka (inklusive matte springer från och/eller mot Willow). Övade stanna och släpp. Alltihop gick riktigt bra utom en tjuvstart när jag sprang ifrån sittande Willow med bollen. Övade ligg, hade tänkt platsläggning men Willow var lite för entusiastisk och kunde inte vara still OCH platt. Kastade bollrep. Försökte med fulapport, gick så där, går bäst om jag sitter / hukar. På vägen hem hittade Willow mer bajs att äta, bläääh! Men hon stod skapliugt still medan vi bytte halsband + lina till annat halsband + koppel trots att det passerade massor av folk och en hund.