tisdag 22 juli 2008

Ruta och konanvändning

Willow har massor av mjölk.

Besök hos veterinären för att få Galastop och diskutera eventuell kastrering framåt vintern. Det är ju inte så nyttigt för hennes kropp att löpa eller vara skendräktig nästan hela året och det verkar inte vara nåt som går över med åldern, det är likadant varje gång.

Willow blev hälsad på och gosad av "alla" eftersom dom kom ihåg henne sen i fredags. Tiken hon hade gett blod till mådde bra och hade fått åka hem under helgen.

Övad lite inkallning och försökte sen lära Willow rutan.

Nja, jag tror jag behöver lite hjälp från nån som vet hur man gör (eller i alla fall hur det ska se ut). Jag fick i och för sig åskådare (två barn) men dom visste inte heller hur man gjorde men gav mig beröm för att jag tränade hunden.

Jag läste in mig på hur man skulle göra och vilka som var dom vanligaste felen och sen gjorde jag ändå hälften när vi kom ut.

Att använda en orange plastskål för godiset i rutan är dumt när man har orange koner. Att sen försvåra godishittandet genom att vända den orange skålen uppochner (d v s så att den ser ut precis som mina "koner") var ännu dummare.

Så länge godisskålen markerade mitten av rutan sprang Willow glatt dit och åt (stående i rutan). Om jag tog bort skålen provade hon istället en kon i taget tills hon insåg att ingen av dom innehöll godis.

Gav upp rutan för dagen och använde konerna till att öva rally: enkel och dubbel slalom + spiral åt både höger och vänster. Gick riktigt bra, Willow trängdes lite vid nåt tillfälle. Måste tänka på att hålla hennes uppmärksamhet i ändpunkterna.

Började dugga. Ställde upp en agilityslalom och övade det + ett enkelt hopphinder. Det gick riktigt bra det med :)