onsdag 18 juni 2008

Bus och TRÄNING med Alfons

Sen och kort lunchpromenad. Överraskningskundbesök och flyttad tandläkartid. Blärgh... Klämde in några rallyövningar och ett hopp i alla fall.

Gick och hälsade på Alfons (cane corson) på kvällspromenaden. Willow var SÅ duktig! Hon satte sig snällt och lät mig ta av halsbandet även om hela hon i princip viftade av glädje att se honom (och hans husse).

Sen busade dom en stund.
Willow blev oerhört flåsig fort men skam den som ger sig - pausa lite och sen full fart igen. Alfons är lite vuxnare och kan ta paus innan han är så trött att han välter.

När dom hade busat en stund så försökte jag ta kontakt med Willow och få henne att göra nån övning. Det gick rätt bra, för det mesta koncentrerade hon sig hyfsat och gjorde det hon skulle (och rätt snabbt), nån gång så råkade Alfons lägga sig och rulla eller nåt och då fanns det inget annat i Willows huvud... Sen ibland så gjorde Alfons också det jag bad om, t ex sitt + ligg blev två molossrar som sitter ansikte mot ansikte och sen lägger sig ner med frambenen i en gemensam hög. Sötisar :)

Alfons är en mycket behändigare storlek för freestyle än Willow, jag behöver inte stå på tå för att han ska kunna gå mellan mina ben. Bl a under blev väldigt komplicerat när båda hundarna försökte göra det samtidigt.

Willow skällde på konsiga ljud och folk (med hund eller höga ljud) som gick förbi. Hoppas att det bara var hennes skälla-första-gången-på-nytt-ställe-bjäff och inte att hon tänker bli vaktig, hon är bra som hon är.

Jag gjorde flera pyttepass trick och rallylydnad och det gick jättebra! Jag trodde faktiskt inte att våran lilltös var gammal nog för att köra sitt+1+2+3, tysk sväng, kryp, sidan, rulla, rygg, åtta m m när Alfons står en meter bort och tittar på och då och då också gör övningarna. Använde dock bus med Alfons som belöning när hon var duktig ;)

Willow (och Alfons) hoppade genom ringen. Första gången Willow gjort det när jag håller i den och ett par av gångerna hade hon riktig fart :)

Nytt rekord i dräggelstropp?!
Mötte ett par tjejer med en söt valp på vägen hem. Willow klarade att INTE dra mot valpen och att hälsa fint på tjejerna + göra lite trick för dom :)

Sen var hon dock så trött att hon nästan raglade hem, så fort vi passerade en fin gräsmatta slängde hon sig ner, rullade och såg ut som om hon ville ta en lur.