fredag 27 juni 2008

Stickning och extra hund

Tog med Willow på stickkafeet. Gick mest dit för att träffa kompisar och inte så mycket för stickandet denna gång. Från början satt vi i bordsraden mitt på gågatan (eftersom det fanns en bra lyktstolpe att sätta fast Willow i intill bordet). Willow hade lite svårt att komma till ro där, inte så att hon verkade stressad men det fanns ju folk åt alla håll att titta på. En mycket liten kille rymde flera vändor från sin mamma för att titta på Willow. Tredje(?) gången så ställde jag upp Willow och sa åt mamman att han fick klappa, så hon höll honom så att han kunde klappa ovanpå vilket gick bra. Ett par pensionärer med rullatorer smög också fram till oss och hälsade.

Tack och lov verkar personalen gilla Willow, dom sa till en av dom andra stickarna att med henne där så har dom mindre kajor och så som besvärar gästerna...

Efter en stund kom det några regnstänk så då bytte vi bord till det där vi satt förra gången Willow var med. Willow somnade nästan direkt på sin filt, jag vet inte om hon var klar med att spana på folklivet eller om det kändes bättre att sova när folk bara sprang förbi på två sidor...

Husse ringde. På väg hem från jobbet så hade han hittat en hund. Jättesöt, tillgiven, pussig men lite stressad (antagligen p g a att bli infångad av främlingar + blivit blöt i regnet). Svart med blåfläckig tunga. Chow-chow? Chow-chow-mix? Inget halsband. Ingen (synlig) tatuering.

Jag, Willow och min kompis fick åka och hämta dom och skjutsa dom till polisen. Willow blev lite besviken av att hon inte fick hälsa men i övrigt tyckte hon det var helt OK att dela bil med en främling (Willow i bagaget, hittehunden på golvet i framsätet). Hoppas att vovven och ägarna hittar varandra snart igen!