måndag 14 april 2008

Hagel och brukshundklubben

Tog en tidig lunchpromenad. Jättevarmt och fint när vi gick ut, övergick i sommarregn och sen i 1 cm stora hagel innan det blev regn igen...

Övade utställning: stå, jogga fram-och-tillbaka, stanna, sväng. Svängandet går lite trögt och joggandet blev ibland lite för entusiastiskt men det gick skapligt.

Gjorde balans och klätterövningar. Övade hopp och sitt + hopp + sitt.

Övade lite på rallyläxan.

Willow brydde sig inte om haglandet! Däremot var hon inte förtjust i att sitta i blötan.

Framåt kvällen blev det uppehåll och vi åkte ut till brukshundklubben. "Antastade" massor av folk och hade dom att titta på Willows tänder. Det gick rätt bra, en mindre och en större backatendens men inte i närheten av hur hon var i ringen sist. Alla kunde i alla fall kolla på tänderna :)

Övade lite sitt och ligg. Ligg gick lite sämre än förra gången, antagligen p g a att dom andra hundarna lite då och då sprang och lekte med bollar m m (förra gången var dom andra hundarna stilla under tiden vi övade momentet).

Övade inkallningar. Kort sträcka men vi vågade släppa kopplet. Kom och hit + sitt. Gick jättebra trots störning!

Övade sitt + hopp + sitt. Om det är för långt från Willow till hindret springer hon ibland runt istället för att hoppa. Om planen är slaskig är hon inte så sugen på sitt nr 2 men det går om man är lite envis. Lät henne hoppa lös ett par gånger - trots söt schäfer i siktlinjen. Det gick :)

Lekte bära med metallapporten och tungapporten. Willow har redan lärt sig att det finns roliga saker i den stora trälådan. Försökte få henne att bära till mig/husse, det gick så där, hon kom nära men inte riktigt ända fram och om jag sträckte ut handen så släppte hon apporten precis innan jag hann ta den.

Försökte träna håll- och släpp-kommando. Släpp gick lite för fort och håll tyckte hon bara var konstigt. Willow gillar inte att stå still med apporten i munnen, misstänker att det är för att vårt enda apportrelaterade kommando hittills (bära) alltid implicerat att hon ska röra på sig...