onsdag 4 februari 2009

Ryggont och antiklimax

Vaknade och hade fruktansvärt ont i ryggen. Hotellsängarna var väldigt smala så jag fick ligga vriden på konstiga sätt för att Willow skulle få plats.

Kommer fram till Strömsholm i god tid trots en mindre felkörning. Är jättenervösa men personalen är trevlig.

Kommer in till veterinären (inte samma som jag pratat i telefon med) och svarar på lite frågor. Hon kollar igenom Willow lite och förklarar sen att det blivit nåt fel - det är inte bra att göra kastreringen under skendräktigheten utan vi bör vänta till efter (minst 70 dagar efter löp).

Står där som två spån.

Förra veterinären sa bara att det var bäst att ta det mellan två löp och att vi skulle ringa och boka tid när hon började löpa (vilket vi gjorde), inget om att det är förhöjda risker att göra operation under skendräktigheten...

Eeeh... Tagit semester, kört 20 mil, bott på hotell och - framför allt - oroat oss massor och nu ska vi åka hem igen och komma tillbaka en annan gång?! Och Willow som ju inte nödvändigtvis har några pauser mellan skendräktighet och nästa löp...

Veterinären avråder från kastrering i nuläget och föreslår en ny tid i mars + att vi ska göra hormonprov på hemmaplan för att se var i hormoncykeln hon är.

Huvudsaken är att det blir bra för Willow så även om det känns jobbigt så åker vi hem med outrättat ärende.

Lite trist för matte att återigen behöva planera om vårens kurser och tävlande, speciellt som vi kommer att missa en freestyle/HTM-kurs på hemmaplan som jag sett fram jättemycket mot.

För läsare som eventuellt inte vet det:
anledningen till att Willow ska kastreras är att hon löper eller är skendräktig nästan året runt och så mycket hormonsvängningar är inte nyttigt enligt veterinären. Hon ska ju ändå inte gå i avel p g a att pappa Oden har hjärtfel så då kan vi lika gärna minimera sjukdomsriskerna (och maximera träningsmöjligheterna).