tisdag 5 juni 2007

Värmebölja

Underbart väder när vi cyklade till jobbet. Fortfarande skönt när vi åkte till veterinären för ett återbesök med Willows öra. Svampen är tyvärr inte helt död än :( Willow tycker inte att veterinärer är så kul längre, dom senaste besöken har alla resulterat i dragande i tunga eller öron och numer vill hon gömma huvudet från veterinären :( Vi får åka dit några gånger och bara köpa hundmat och annat harmlöst så kommer hon nog över det igen...

Asvarmt när jag kom hem och skulle gå ut med hunden. Willow började flämta när vi hade hunnit ett kvarter. La raskt ner min träningsplan och strosade stillsamt till närmaste vägkorsning. På vägen dit försökte jag få Willow att prova att gå uppför en brant ramp som vi inte sett förut. Framändan gick snällt upp och jag belönade och lät henne gå ner igen. Bakändan tar vi en annan dag.

Väl framme vid vägkorsningen satte vi oss i skuggan under några stora träd och tittade på trafiken och folk som kom förbi. Efter en stunds vila tränade vi sitt och ligg. Testade också ligg på sidan och rulla runt. Båda gick bra, när det gäller rulla runt tror jag dock inte att kommandot sitter än utan det var en portion tur med i det hela ;) Sen gjorde vi fingrarna på den svåra handen (vänster) och eskimåpuss.

På vägen hem stannade Willow till och nosade på (trodde jag) en häck. Efter en stunds intensivt nosande säger häcken "mjau" och jag upptäcker att den röda katten sitter på insidan av häcken - i princip nos mot nos med Willow. Willow blir mycket intresserad och försöker glatt göra lekinviter, när jag säger till henne att ta det lite försiktigt lägger hon sig platt på mage och viftar som en galning med svansen. Katten sitter kvar och mjauar ibland stillsamt, den måste vara hundvan för det här har hänt förut och den varken burrar upp sig eller fräser utan verkar vara lika nyfiken som Willow. Efter en lång stunds katt-tittande säger jag åt Willow att det är dags att gå hem och stumpan följer med efter en sista titt.

Häckens utstickande delar har blivit lägre (eller snarare Willow har blivit större) så om Willow vill gå precis intill häcken får hon köra "lowrider" och fälla ner sig till typ halva sin höjd. Jag visste inte att hon kunde gå så men det kan hon, i alla fall när mossan vid häcken luktar så bra som idag.

Fick extra ungdomsträning på eftermiddagen. En tjej som hade gått fel och plingade på vår dörr visade sig ha haft grandis och frågade om hon fick hälsa så hon gosade Willow en stund. Willow var jätteduktig men det hjälpte säkert att tjejen var hundvan och högstadie(gymnasie??) ålder.

Kvällspromenaden blev rejält sen men det hade i alla fall börjat bli svalare igen. Åkte ut i skogen och gick en lång sväng. Tränade lite höger, vänster, framåt och stanna i förbifarten för att hindra Willows lina från att trassla in sig i skogen. Mysigt och avslappnande, Willow var också nöjd och glad men myggbiten. Hann precis hem innan det blev mörkt.