tisdag 11 september 2007

Spiralgrating

Snörvlar fast mindre.

Övade lite inne. Sitt, ligg, hit+sitt och fånga. Hit + sitt gick inget vidare, Willow satte sig lite varstans i början, föröskte vänta ut henne så att hon inte fick belöning förrän hon var i position. Ena gången lyckades det, andra gången glömde hon vad vi höll på med och vandrade iväg. I övrigt gick det rätt bra.

Willow VÄLDIGT entusiastisk inför promenad, gick ut lite för sent...

Övade fånga, sitt, ligg, upp, ner, hit+sitt, under, över, framför, stanna, släpp, nej, stå, posera, vänd och trappor.

Fånga gick bra. Upp och ner gick bra, Willow tenderar dock att använda det lite som en godisautomat så numer får hon inte godis om hon spontanklättrar. Hittade en ny klätterställning med en bred ramp med anti-halk-pinnar som ledde upp till en plattform och sen en plattform till och en rutchkana (2-3 m upp). Gjorde upp, Willow galopperade glatt upp, fortsatte upp på nästa plattformsnivå och stannade och tittade på rutchkanan. Gav henne godis och ner-kommando. Gick också jättebra :)

Vända på bänk gick... kreativt... Willow vände direkt på kommandot men gjorde det genom att kliva upp på bordet och vandra bort till mig ovanpå bordet istället för bänken.

Över gick bra. Under blev fel första gången (Willow hoppade istället över det lårhöga cykelhindret) men sen gick det bra. Stanna gick skapligt. Stanna + stå + hasa upp halsband gav automatiskt benomflytt, ett bakben stod lite långt fram, i övrigt gjorde hon en jättefin posera alldeles själv.

Provade med att få lite fart på henne innan lydnadstäningsbitarna. Hade nog för mycket fart att börja med så hon alternerade mellan att göra saker lååångsamt, tappa koncentrationen och att tända till så mycket att hon inte kunde vara still i sitt eller ligg. Gick bättre med momenten då jag körde leksak än då jag körde godis men i gengäld så fixerade hon lite vid leksaken och började hoppa som en galning när jag stoppade ner den i fickan...

Passerade ett av dagisen. Barnen ville klappa men jag var trött och Willow var av och till studsig så jag lovade att komma förbi en annan dag istället.

Provade två nya trappor. Först en rak betongtrapp. Det gick hur bra som helst.

Tänkte att Willow skulle få nåt att bita i så sen provade vi en spiraltrapp med grating. När jag knallade upp för den stannade hon först till och funderade lite och kände på den med tassen. Sen gick hon upp. Lite långsammare än i vår trapp men det gick bra. Godis :) Sen skulle vi ner. Det tyckte Willow var mycket värre, antagligen för att hon såg marken genom trappstegen. Hon provade lite på översta steget, backade, provade, backade o s v. Efter en stunds väntan gick matte hela vägen ner för att se om det skulle få henne att komma igång. Det gjorde det inte. Gick upp igen och började sen glatt gå ner igen. Efter en stunds fundering satte Willow ner först en och sen ytterligare en framtass ett steg. Sen funderade hon. Och tog ett steg till. Riktigt läskigt blev det när baktassarna också skulle ut på det äckliga. Willow började darra (vilket fick "fuskbygget" till trappa att också skaka) men fortsatte undeer massor av glada tillrop från matte hela vägen ner. När vi kommit ner åkte Willows svans upp i maxläget - "jag är en jätteduktig hund!"

När vi nästan var hemma fick hon ett av sina hoppa på matte ryck. Mitt i gatan och jag ser bussen komma på lite håll. Vandrar över resten av gatan och diket med Willow gående på två ben (frambenen var runt mina axlar och hon ville inte släppa). Väl i säkerhet fångar jag in henne i famnen - för hon vill fortfarande hoppa på bakbenen - och kramas medan jag "är överst". Sen slutade hon hoppa helt. Funderar på att prova kram-attack som anti-hopp-medel ett tag.