torsdag 27 september 2007

Buss & läskig grating

Bestämde mig för att det var dags att öva Willow i bussåkande igen. Eftersom vi behövde köpa en sorts hundgodis som bara finns hos veterinären så åkte vi buss dit och tillbaka. Willow ville inte gå på bussen och då chauffören höll på en stund att fundera över vad en hundbiljett kostade (utan att ha stängt dörrarna) så klev hon av och på en extra gång.

Att gå i bussen är OK - även när den kör. Att stå still eller sitta är fortfarande lite skräckigt. Satte henne (på en handuk) på sätet intill mig och la armen om så att hon inte skulle trilla ner. Det gick rätt bra, hon hässjade en del, speciellt i början, men det funkade. Hon blev dock rätt glad när vi klev av.

Hyfsad bit från busshållplatsen till veterinären. Lät Willow mest gå och nosa och varva ner efter bussturen. Övade lite balans på ett par nya betongormar.

Hittade en pizzeria men massor av uteplatser med trappor och ramper. Använde det som "lekland" för balansträning. Trätrapporna och träramperna var enkla. Deras gratingramp med trappa var SVÅR. Dum-matte kollade inte storleken på gratinghålen tillräckligt bra innan vi gick upp på den :( Och väl uppe var det inte läge att vända...

Hålen var så pass stora att Willow kunde stoppa ner en hel tå med trampdyna och allt. Peppade Willow massor med att hon var jätteduktig och skulle klara det fast det var svårt och det gjorde hon :) Hon gick väldigt långsamt och försiktigt och provade noga innan hon la över vikt på en tass. Klok tös! Det rampen ska vi inte gå fler gånger! (Om man ska se nåt positivt i det hela så är Willow modig och nu vet jag att vi KAN gå på vad som helst även om vi inte SKA).

Väl framme hos veterinären såg Willow först lite nervös ut men lugnade sig snabbt. Kollade runt på sortimentet, handlade det vi skulle. Willow står kolugnt (fast det underlättade att dom inte hade några andra kunder just då). Vägde Willow. Det tyckte hon inte var så kul men på tredje försöket stod hon kvar så länge att jag hann se: 63 kg. Ska öka maten lite till, hon vägde 64 kg förra gången och hon behöver inte gå ner i vikt. Hängde lite till i väntrummet innan vi gick.

Tog en omväg till busshållplatsen. Upptäckte att jag aldrig hade gått i just det området förut och inte var säker på vilken väg vi skulle ta. Frågade några förbipasserande. När jag behövde fråga för andra gången fick Willow lite tråkigt och hoppade upp på mig men hon la av nästan direkt. Sen fick hon ett springa runt-runt-ryck. Lät henne hållas en liten stund och sen fortsatte vi. Willow hittade en jättebra pinne.

Kom fram till övergångsstället lagom för att se "vår" buss åka förbi. Men när jag kommer över vägen står bussen kvar på hållplatsen. Gör en rusch med Willow och pinne och allt och hinner med :) Nja, inte pinnen, den sa chauffören inte fick åka med. Medan vi betalar passar Willow på att gå mellan mina ben och av bussen så hon får kliva på igen.

Vi gick genom - den rullande - bussen och det gick bra utom över "leden" som Willow var lite tveksam till men vi fick syn på några av ungdomarna Willow känner bak i bussen och satte oss i närheten av dom. (Willow har gått i trappa i rullande buss!) Willow satte sig i mitt knä.
Jag vet inte om det var att hon satt PÅ mig istället för intill, att ungdomarna var där (vi fick en större flock), att vi satt längst bak där inga sprang, eller att hon var lite trött, men hon var mycket lugnare den här gången.

Gjorde lite bus med repet när vi klivit av. Fånga, sitt och kom.