tisdag 16 oktober 2007

Rymmarhund och lydnad

Gick ut för att öva lydnad (inför imorgon) och inkallningar. Hann precis byta till långlina och stoppa ner kopplet innan en grannes hund kom rusande i full fart.

Kommenderade stanna. Willow stod blick still medan jag gick bort till henne trots att hunden kom rusande mot henne och sen kastade sig på mage och kanade in under Willows nos :)

När hunden sen började sno runt våra ben klarade hon det inte längre utan började hoppa och skutta och dra i linan för att få leka med sin nya kompis. Klarade att hålla en stund men sen tappade/släppte jag taget (höll på att få handleden avvriden). Sen raceade dom runt som bara den, Willow tyvärr fortfarande med linan hängande efter. Lill-huse misslyckades totalt med att kalla in sin hund och när Willow redan börjat råbusa så funkade inte min inkallning heller. Och inte blev det bättre av att rymmar-hunden absolut inte ville bli ifattkommen och fångad, Willow däremot försökte aldrig komma undan utan bara följde med kompisen. Efter en stunds snurr så fick vi i alla fall fatt i dom. Puh!

Matte är lite sur. Det här var andra gången på en vecka och umptonde gången sen dom skaffade hunden. Dom skulle verkligen behöva sätta upp ett staket, speciellt som husse sa att "hunden sticker så fort hon får syn på en annan hund". Tur att dom har en tik och/eller missade Willows höglöp. Också tur att Willow GILLAR framrusande hundar som vill leka och inte är PMS-sur eller nåt. Suck...

Samlade ihop mig och Willow så gott det gick. Willow var uppe i högvarv och rätt skuttig. Övade lite inkallningar från stå/sitt, drog i repet som belöning och lät henne leka av sig lite. Sen övade vi lite intill, intill + stanna (gick så där, lite mycket framåtdriv), intill + stanna + sitt (bättre), sitt, ligg, sitt, stå. Provade hit + sitt med ryggen mot Willow, hon kom i hög fart men passaerade utan att stanna. Försökte igen med ansiktet vänt mot henne - bättre, lång metkrok men hon kom tillbaka (viftade med repet). Insåg att jag då jag hade ansiktet mot henne kallade in henne till HÖGER sida när jag ville att hon skulle sätta sig på vänster. P g a tankspriddhet så sa jag i praktiken åt Willow att göra metkroken jag vill bli av med. Tänkte om. Bytte hand på bollrep och spårlina. Försökte igen. Mycket bättre. Ett försök till. Nästan perfekt, jag behövde inte ens säga sitt, hon var redan på väg ner!! Matte lycklig och dansade busdans med Willow.

Sen var ju Willow uppe i för högt varv så det blev lite mer inkallningar och ett litet "longeringspass" innan vi övade lite på intill + framför + stanna (läxan till imorgon). Gick så där. Vi var nog lite trötta båda två och lite distraherade av barnen som smugit ut på planen för att kolla på oss. La av efter ett hyfsat framför och en bra inkallning.

Bytte tillbaka till kopplet. I grevens tid. Ett par andra barn hade känt igen Willow och var på väg fram för att hälsa. Jag var mest ett bihang - hunden är den roliga som man pratar med... Hmm, jag tror jag var sån när jag var mindre jag oxå. Hundvant barn i alla fall och Willow gillar henne.

Willow åt hål i lakanet för första gången sen vi köpte ny säng. Sjasade ner henne och la ett galler på sängen eftersom jag var för lat för att byta lakan just då. Efter en stund hörde jag ett mycket ömkligt pipande som inte slutade, när jag gick och kollade vad det var så var det Willow som klagade över att sängen var "trasig". Det var ändå dags att gå ut med tvätten så jag bytte lakan och släppte upp Willow. När husse kom hem en stund senare gick hon inte ens ut och hälsade - nu när hon äntligen fått "sin" säng igen så tänkte hon banne mig inte kliva ner igen.

Hann precis sy klart Willows nya vinterregntäcke till hon och husse skulle ut (mja, reflexerna får jag sy på imorgon men i alla fall).




Willow är nu så stor att täcket kan dubblera som cape åt husse...


Så här bra syns husse och Willow från balkongen: