lördag 15 mars 2008

Valpträff

Valpträff hos vår uppfödare och vi blev hyfsat många trots regn och snö :)

Deltagare från E-kullen (2006):
  • Willow
  • Vincent
  • Zello
  • Embla
och från N-kullen (2005):
  • Bosse
  • Freyja

Småttingarna, d v s G-kullen, hade valpträff förra veckan. Dom hade regn och halka så vi hade relativt sett tur med vädret...

Dessutom kom en familj och hälsade på som är intresserade av att köpa grandis och som nu fick se en hel hög. Förhoppningsvis visade vi upp både dom bra sidorna med grandisar och dom lite mer jobbiga (typ dra-i-kopplet-för-att-nå-att-busa-med-brorsan)...

FOTON PÅ HEL- & HALVSYSKON


Zello - Sveriges femte (?) största hund:


Vincent:

Embla:

Bosse:
Freyja:



Vi började med att prata och umgås lite.

Sen byggde Bosses matte och jag en rallylydnadsbana + några stationer och försökte förklara hur det funkade innan vi turades om att köra banan. Hoppas att dom övriga tyckte det var lika kul som vi tycker ;)



RALLYFOTON

Embla kör rally:Embla och matte gör ligg + ett varv runt hunden: Vincent och matte funderar över skylt: Vincent gör ligg + gå runt hunden:Vincent gör slalom: Freyja svänger:Freyja får ett busanfall: men lugnar sig rätt snabbt:
Freyja gör ligg + matte går runt:


Zello sitter vid starten av banan:
Zello går tätt intill:Zello gör ligg: Bosse kör rally:

När det till sist var vår tur så kom Bosse igenom banan skapligt men det gick inte alls med Willow. Hon ville bara fram och hälsa på och leka med alla människor och hundar. Totalblockerad! Jag får skylla mig själv eftersom jag byggde bana istället för att promenera av Willow innan vi började...

Sen körde vi en liten sväng utställningsträning trots att det nu snöade. Willows hjärna var lite mer med så nu gick det skapligt.
Jag ställde framtassarna lite långt fram. Ska komma ihåg att hon ska hålla huvudet mer uppåt och mindre framåt. Jag drar ibland Willow i halsen med halsbandet när jag fipplar med bakbenen. Fy mig! Ska lägga högerhanden på nacken mellan halsbandet och halsen så att jag verkligen håller still.




UTSTÄLLNINGSTRÄNINGSFOTON


Vår uppfödare visar med Freyja:

Uppställd Freyja (innan det började snöa):

Bosse ställer upp:

Vincent ställer upp:

och springer fram-och-tillbaka:


Zello springer fram-och-tillbaka:
Embla på väg att ställa upp:
Willow ställer upp:och springer fram-och-tillbaka:

Willow blev lugnare och mer kontaktbar ju längre hon var ute så precis innan vi gick in avslutade hon och jag med att köra rallybanan.

Ett hjärnsläpp precis i början - Willow ville bort och leka med Embla och när hon inte fick så försökte hon busa med Zellos matte istället (var inte riktigt förberedd på ett ryck åt DET hållet!)

Sen gick det hyfsat en stund, hon drog lite mer än på kursen men det fanns ju *massor* av fina dofter. Willow gör 270 grader vänster:90 grader höger:
Ligg + gå runt:
Hjärncellen trillar ur när vi kommer till slalomen, hon ville hellre bära och kasta konerna

men skam den som ger sig - andra försöket blev mycket bättre:

Ligg (+ gå runt):

Och 360 grader höger:

Vi kom i mål! Willow gjorde ett jätteskutt efter målgången, jag undrar om hon känner igen skylten och har insett att det är belönings dags?!

Gjorde två tyska svängar, en misslyckad (Willow hoppade på mig) och sen äntligen en lyckad
SittStanna

Hit + sitt

Sen halade jag upp busrepet och vi lekte lite.

Lät Willow provdra rep med mamman och ena dottern i familjen. Willow gjorde ett par bensaxar och tassade lite men dom verkade tycka det var kul ändå (Puh!).

Avslutade med att fika och prata mera ;)

Funderade på att låta Willow och Bosse röja runt lite i trädgården men vi bestämde oss för att det var för blött och halt.

Rastade Willow lite medan husse packade bilen. Utan massa andra hundar var hon mycket mer med. Övade lite tass, eskimåpuss, snurra, buga, sitt, ligg, under + ducka, fånga, vinka. Provade med slicka men det kände inte Willow för. Joggade lite med henne för att hon skulle få igång koppen innan vi stuvade in henne i bagaget.

Passerade en riktigt hemsk bilolycka på vägen hem - buuurrrr...