torsdag 29 maj 2008

Willow + freestyle = sant?

Mår mycket bättre.

Bestämde mig för att prova en av mina freestyleprogamskisser på lunchen. Släpade med husse och vår CD-spelare ut och kollade om Willow reagerade på musiken. Nix, det gick bra. Övade lite på delar av programmet och försökte sen göra hela med lite sufflerande från husse. Tillbaka till ritbordet, Willow och jag är långsammare i verkligheten än i mitt huvud. Efter lite modifikationer verkade det vagt möjligt att genomföra.

På kvällen åkte vi med en kompis till LHU och körde prova-på-rallylydnad. Lite fusk i o m att jag redan gått/går kurs men det är så kul så jag ville köra lite. Instruktörerna byggde ett par banor som vi sen fick prova. Det gick jättebra! Jag var rädd att Willow skulle vara för trött efter "dansandet" men det var hon inte. (Jag körde dock något färre varv på banorna än dom andra eftersom det fortfarande var rejält varmt)

Vi hade dock en liten... incident... Min kompis skulle hålla Willow under banvandringen och när sen ena instruktören tog med sin (glada) hund för att visa hur man gjorde så galopperade Willow efter oss. Min kompis studsade med en bit men tappade sen taget. Jag kastade mig och fick fatt i kopplet men fick inte stopp på henne förrän hon hade hälsat på den andra hunden (studsade med jag också). Tack och lov så klev Willow inte på sheltien så den blev bara lite skrämd. *Matte skäms*

Eftersom jag visste att instruktörerna var aktiva inom freestyle passade jag på att fråga hur bra man behöver vara innan man provar godisklass. Dom frågade om jag kunde visa så precis på slutet körde vi igenom Willows program. Ljusårs skillnad mot hur det ser ut när tjejerna kör med sina hundar men ändå, dom var väldigt uppmuntrande så jag kanske vågar prova?!