onsdag 30 maj 2007

Cementrör

Marsvinsvård, marsvinsvård...

Jag gick en sväng till fotbollsplanen med Willow och bytte till spårlina. Sen övade vi sitt, ligg, inkallning, platsläggning och "ful-apport" blandat med lite busande. Det gick rätt bra trots några lite störande barn. Gjorde även en kort passivitetsövning när jag satte mig på en sten och inte gjorde nåt, Willow vandrade runt/låg och rullade i gräset intill mig. På vägen hem mötte vi först en ganska liten hund som jag inte lät Willow hälsa på för hon var så entusiastisk av vårt träningspass att jag var rädd för att den andra hunden skulle tycka att hon var för "på". Sen hann vi två hus innan Willows berner senner kompis dyker upp, han rymde från husse för att hälsa på Willow...

Kvällspromenaden blev en tur genom bostadsrättsområdet bort till skolan. Fortsatte tränandet av sitt, ligg, inkallning och ful-apport. Det gick rätt bra. Eftersom husse var med så försökte vi också öva march, det gick mindre bra. Willow tyckte det var så roligt att springa mellan oss att hon inte stannade till i ändpunkterna. Får öva mer på det här kommandot!

Sen gick vi en sväng på skolgården. Den har jättebra hundträningsgrejer! Stora stockar som man kan hoppa över eller så småningom försöka balansera på. Det finns också stora stubbar man kan balansera på och ett litet "hus" med golv i flera nivåer som man kan klättra i. Jag försökte få Willow att förstå att man skulle kliva in på det lägsta golvet och sedan gå upp till nivå 2 och sedan 3 (hela alltihop är ca 120 cm högt, största höjdskillnaden är kanske 80 cm). Willow tyckte att om hon kunde sätta upp framtassarna och huvudet - vilket hon utan problem kunde på alla nivåerna - så var hon ju uppe. Varför besvära sig att ta med bakbenen?

Det stora dragplåstret för mig vad gäller skolgården är dock cementröret. Det är den enda tunnelgrej jag hittat som är så stor att Willow faktiskt får plats så vi övade genom ett par gånger (och hoppade i förbifarten över ett par stockar bara för att det var kul).