lördag 28 juli 2007

Förvirrad utställning

Kom i säng för sent igår. Upp jättetidigt. Går till bilen med alla grejer. Willow hoppar upp mot mig och böjer till mina glasögon så att jag måste hem och leta reda på reservparet. Mutter, morgonen kunde ha börjat bättre, vi är nästan en timma sena vid avfärd...

Kommer fram 15 min innan det teoretiskt sett är vår tur. Stressad. Upptäcker att dom - tack och lov - är sena och bara halvvägs till vårt nummer. Slår upp tält, pratar med annan GD ägare. Blir hoppad på av Willow igen. Leker med några agilityhinder (hopp) för att distrahera Willow och går en liten sväng med henne. Springer på toa. Jättestressad (matte alltså). Pustar lite i tältet och sen är det dags att ställa oss vid ringkanten.


Den här gången fanns det 3 GD till med men tyvärr ingen i vår klass att springa med vilket jag hade hoppats på... GD valparna var före oss.




Precis när ringsekreteraren ropar in oss bestämmer sig Willow för att hoppa på mig igen så jag måste trassla isär oss innan vi kan jogga in i ringen, ingen bra start! Hon ställer upp OK. Flyttar benen lite när domaren tittar och klämmer men låter honom titta i munnen och allt.


Springa runt går också bra, ett litet skutt när ett programblad kom utseglande framför oss. Springer fram och tillbaka. Fram går jättebra. Halvvägs tillbaka börjar hon hoppa så jag får stanna och landa henne innan vi kan springa igen. Frågar domaren om vi ska springa igen men han säger att ha hann se. Ställer upp igen. Går rätt bra, Willow får lite tråkigt medan dom skriver och kliver ur position så jag snurrar ett varv och ställer upp henne igen. Kommer på att den här domaren gärna vill se öron uppåt så jag gör ett försök att hålla upp dom en stund, det går så där, jag har övat för lite på det och efter några sekunder kliver Willow iväg (antagligen misstänker hon örondroppar).


Ställer upp igen. Får HP och BIR (junior).


Husse går promenad i den fina skogsterrängen med Willow och matte slöar lite i tältet och försöker lista ut när Bäst i Gruppen för vår grupp går. Ser att finalerna börjar 15.00 (klockan är nu ca 11) och konstaterar att jag kan ta reda på detaljerna lite senare för jag har gott om tid. Sen ropar dom in GD valpen som vann BIR Valp - panik! - ska vi också in nu?! Frågar ringsekreteraren som säger nej men snällt nog lägger till "om ett par minuter är det er tur". Springer tillbaka till tältet, ringer husse och ber honom komma med Willow FORT!

Husse förklarade i efterhand att man inte ska fråga Willow "Var är matte?" om man står uppe på en bergknalle med en riktigt brant sluttning...

Husse och Willow kommer galopperande, vi byter halsband och koppel, halvspringer till ringkanten, Willow skuttar som en känguru, hinner ta ett andetag och sen ska vi in.



Ställer upp. Tror hon stod rätt OK. Flyttar efter när dom ställer dom små hundarna sist. Ställer igen, nästan, springer ett varv med dom andra stora hundarna, ställer upp igen. Dom mindre hundarna springer. Sen ställer dom också upp.

Nu tycker Willow att vi stått länge nog och sätter sig. Gör stå, snurrar lite på stället och ställer upp igen. Funkar en stund, sen lägger sig Willow. Leonbergern som vi gick kurs med blir inte placerad :(

Berner Sennen blir BIG-R. Stå, snurra, ställa. Duktig Willow. Willow sätter sig igen. Stå, snurra, ställa. Duktig Willow. D/S gårdshunden blir BIG-4. Vi blev BIG-3.


Efter ytterligare springande blir Dvärgpinschern BIG-2 och den urgulliga Shar-Peien blir BIG-1.

Kommer ut ur ringen och är ... förvirrad ... skönt att det är över för det blev så stressigt idag och skönt att kanske hinna hem innan ösregnet och skönt att inte behöva stanna till efter kl 15 ... men trist att inte få öva mer på att springa ... och skulle vi inte få en utställningskritik förutom rosetterna?! Husse kollar, jo den fick man hämta hos ringsekreteraren.

Här är "utställningsfilmen":

Fikar i vårt mysiga tält. Eftersom det inte regnar ligger/sitter Willow på "balkongen" och kollar på alla hundarna och barnen som leker.


In från höger poppar en kvinna med en kamera och frågar om hon får fota Willow. Jo, det går väl bra... men vill hon inte ta lite mer traditionellt hundutställningsfoto? Med rosetter och stuff? Nix, hon vill fota Willow vid vårt tält där vi sitter och myser. Sen intervjuar hon oss för Folkbladet om hur det är att ställa ut och hur grandisar är o s v. Efter "Vaktar och angriper tveklöst" artikeln i Hundliv (nr 4) kan vår stackars rasgrupp (2) behöva all positiv PR den kan få så vi försöker ge en bra och balanserad bild av hur det är att ha en jättehund.

Råkar på slutet nämna hur hög Willow blir på bakbenen varpå fotografen ser mycket entusiastisk ut och undrar om vi kanske skulle kunna tänka oss... Kommer att få äta upp det träningsmässigt ett tag framöver men lockar upp Willow på mina axlar så att vi kan stå och kramas. Förhoppningsvis blir det ett bra foto och en bra notis på "gentle giant"-temat (om det nu kommer in i tidningen alls).

Det gjorde den!

Det finns en annan artikel om utställningen (men inte oss) på
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=1017997

Pausar lite till. Packar ihop och åker hem. Väl hemma inser jag att vi kanske skulle gått förbi sekretariatet och kollat om vi vunnit nåt pris också men det var så dags då... Har varit lite i otakt hela dagen - troligen p g a stress och glasögonstrul imorse :(

Tredje utställningskritiken


14 månader, ett rastypiskt huvud, korr ögon o öron. Mkt bra rygg o hals. Bra bröstdjup o front. Korr vinklad fram o bak. Bra benstomme.

HP. BIR (junior). BIG-3 (junior).


Domare: Andreas Quist
Arrangör: Finspångs Brukshundklubb (SBK),
http://www.sbk.nu/klubbar/finspang/
Plats: Finspångs Brukshundklubb
Typ av utställning: Inofficiell (officiell för brukshund)
Klass: Junior