måndag 25 juni 2007

Häcksax & poserande

Försökte att få Willow att sätta tassen på trappan när vi skulle gå ut. Hon ville verkligen inte men till sist gick det och då berömde och belönade jag.

Övade kliva upp på den upphöjda gatubrunnen. Willow sätter upp framtassarna direkt. När hon stod så långt fram det gick belönade jag och lyfte upp en baktass på brunnslocket och belönade. Willow tog raskt ner tassen igen men satte sen självmant upp den för att få mer godis. Sen gick tassen ner och jag lyfte upp andra baktassen och gjode likadant en gång till. Så småningom hoppas jag att hon klarar att ha alla tassarna uppe samtidigt, det är en bra balansgrej och den är rätt låg så hon kan inte slå sig om hon halkar av.

Gick en koppelpromenad. Övade ställa upp. Det gick mycket bättre än förra gången :) Om det inte finns nåt jättespännande i närheten (eller jag klantar mig och viftar förbi godiset framför nosen) så kan hon stå still och "posera" ganska länge. Om jag lägger till stanna/stå så kan jag gå runt henne och kolla på hur hon står. Jag ställer fortfarande frambenen för långt fram och bakbenen för brett i sär om jag inte tänker mig för. Öva, öva, öva... Måste också komma ihåg att dra ner hakskinnet.

Provade att jogga lite. Det gick också mycket bättre. Inga jätteskutt utan bara lite "tiggaransikte". OK att inte ha godis uppe när vi börjar jogga men måste ge ganska ofta (var 10e m?) för att Willow inte ska få tråkigt och stanna för att nosa på en buske.

Sen blev Willow jättefjantig över en häcksax, när hon hörde ljudet och såg grenarna som trillade började hon hoppa fram och tillbaka. Damen med häcksaxen gillade hundar så vi gick fram och hälsade och pratade lite och tittade på när hon klippte vidare. Då var det inget farligt! Däremot hade damens katt efterlämnat en jättetrevlig hög tyckte Willow - urk, ibland är hon lite äcklig :(

Eftermiddagspromenad i skogen och längs motionsspår med Willow i lina. Hon drog lite men vi får skylla oss själva, har inte övat inte-dra-i-lina. Om jag förstått rätt så ska "spårhundar" dra lite i sin lina när dom jobbar?!