tisdag 14 augusti 2007

Snörvel + mysko beteende

Är fortfarande jätteförkyld och hostar massor :(

Willow betedde sig jättekonstigt. Hon fick en rätt kort lunchpromenad då husse skulle på möte.

Sen ville hon inte ha sin eftermiddagsmat. Jag gjorde två försök men hon gick bara och la sig direkt hon såg vad jag ville.

Försökte sen aktivera henne - tänkte att jag kanske skulle orka träna in ett nytt trick (hade hittat ett i en bok som jag skulle kunna sitta och träna). Willow kommer ut ur sovrummet men struntar sen helt i matte och godis utan börjar tassa ytterdörren. Hon kanske inte bajsade när hon var ute med husse?!

Tar på mig kläder. Måste luta mig mot väggen och vila lite. Går ut. Willow är entusiastisk, det är inte jag... Hon vill nosa och följa spår, jag vill gå mycket långsamt. Hon verkar inte vilja kissa eller bajsa. Vänder och börjar gå hemåt. Passerar ett bra ställe att öva på och gör upp och balansera i ett par olika former. Går en liten omväg men sen hem. Övar lite på hit och intill. Hit går inte så bra, hon är okoncentrerad. Intill funkar rätt bra.

Tänker att vi kan öva lite trick inne när jag snutit mig och hämtat andan. Begår misstaget att vandra in i matrummet med Willow kopplad + alcogelar händerna (förkylningsbakterier). Willow verkar tro att jag ska peta på tonsillerna eller öronrensa och vill bara gå därifrån. Sätter för dörren och tar av kopplet. Hjälper inte. Hon vill bara gå. Lyckas till sist få henne att göra sitt och tummen. Tar bort dörrstoppen. Då kan Willow tänka sig att leka - lite - sen vandrar hon bort till dörren och upp i sängen igen.

När husse kommer hem blir hon glad och följer efter honom överallt. Löp?! Nu igen?!

På kvällspromenaden försöker Willow smita från husse när han har henne i spårlinan. Hon har hittat spår till/spanat in en snygging (en mycket liten terrier som inte alls återgäldar känslan).

Börjar verka mer och mer som löp. Attans! Hade ju varit kul att ha mer än ca två veckor mellan att skendräktigheten slutar och hon börjar om igen...