lördag 26 maj 2007

Bus + naturpromenad

Gick bort till fotbollsplanen med Willow efter lunch och lekte med henne. Gjorde lite inkallningar och sitt(eller stå)-stanna-gå-iväg-och-komma-tillbaka. På andra försöket klarade hon att jag gick ett helt varv runt henne utan att resa sig trorts att hon var jätteleksugen :)

Sen gjorde jag en platsläggning. Jag fick nudda backen med handen för att hon skulle lägga sig men sen låg hon jättesnällt medan jag - med busrepet i handen - gick min väg, vände, stod still lite och gick tillbaka. Gav henne godis (nerifrån) och sedan gav jag kommandot stå och när hon hoppade upp i stående så fick hon leka med repet.

Sen kastade jag repet ett par gånger och hon hämtade det och kom till mig så att vi kunde dra tillsammans. Principen för apport fungerar men jag får ge kommandosviten repet-duktig-bära-duktig-kom-bra. Har provat nån gång att sätta henne i position när hon kommer och be henne släppa innan vi börjar leka på allvar men det är en bit kvar till att hon självmant sätter sig där och ger mig leksaken.

Kvällspromenaden blev ute på Övningsområdet. Hittade en underbar hage som vi tänkte gå i. Willow fick för första gången se komockor, tyvärr visade det sig att hon älskar dom :( Vi gick en sväng men det blev mest nej-duktig-NEJ-duktig-nej-... Efter en liten stund bestämde vi oss för att åka någon annanstans istället. På vägen tillbaka till bilen hittar Willow en rätt färsk komocka som hon rullar i - isch!! Tillbringar en bra stund med att tvätta henne med våtservetter innan vi stoppar in henne i bilen. Hon stod i alla fall snällt under tvättningen, alltid något...


Åker en bit till och hittar en parkering och en stig till ett fågeltorn. Går en sväng längs med sjön. Hittar en bro av grating (metallgaller). Försöker övertala Willow att gå på den (hon har aldrig sett en förut). Hon tycker det är läskig men går i alla fall ut på den med alla tassarna efter lite uppmuntran. Vi stannar där med den träningen för den här gången.

Hittar en utkiksbrygga ut i vattnet (trä med räcken), den kan vi gå ut på allesammans. Upptäcker ett svanbo och blir upptäckta av båda svanarna och västa på. Övar march till vår vardagslydnadskurs. Går OK så länge vi bifogar Willows rep ;)


Går en sväng i skogen. Fin natur, många dofter och fotomöjligheter. Många stormfällor också, skulle inte velat vara här när Per passerade!

Kommer fram till fågeltornet, matte som aldrig kan motstå en fotoutsikt måste så klart klättra upp. Willow börjar också gå uppför trappan men kommer fram till att tornet svajar lite för mycket för hennes smak och går ner igen.

Willow får sedan den briljanta idén att trappan nog är bättre från undersidan och håller på att välta husse in i ett elstaket när hon ska prova. Det går ju inte heller så matte klättrar ner och Willow hittar en fin pinne - ordningen återställd :)