lördag 2 juni 2007

Bebisutflykt

Åker på utflykt till Klubbarp med två kompisar och deras barn. Jättehärligt väder, vi är ensamma där så vi låter Willow springa lös en stund i skogen. Hon är duktig både med bebisen i påsen och bebisen i vagnen (även när mamman slår upp ett paraply!).






Övar lite på stegen, Willow skuttar först glatt över stegen men går sedan drygt halva :) Hon har fortfarande lite svårt att koordinera framben OCH bakben samtidigt på stegen men det kommer.




Går i koppel en bit men när vi kommer till den stora öppna ängen vill Willow springa och rulla. Låter henne göra det en stund...

Sen går vi in på agilitybanan. Där ska vi egentligen inte vara för att vi inte gått agilitykursen men i vårt "slutprov" ingår sitt-hopp-sitt och jag övar hellre det med ett agilityhinder än med betonggrisarna i området. Första försöket går hoppandet bra men inte sittandet. Sen får Willow syn på en schäfer som nyss kommit och "låser" benhårt på den, inte ens repet distraherar från att stå och titta på hunden och vilja dit och leka... Går och pratar med ägaren och låter hundarna nosa på varandra, efter en (rätt lång) stund inser Willow att det inte blir något lekande och går åter att få kontakt med. Gör sitt, ligg, platslägging och platssättning ett par meter från schäfern. Nu går det bra :) Hon har inte reagerat med en så kraftig låsning på jättelänge! (Hände ibland i höstas/vintras) Den andra hundägaren sa att det oftast är mer spännande med EN annan hund än en hel hög, kanske var det därför?



Går tillbaka till agilitybanan och gör två hopp till, det går rätt bra. Sitt före går fint, sitt efter har Willow lite svårare för. Hon vill fortsätta iväg efteråt (hoppa fler hinder?!). Vi provar slalomen. Willow är rätt bra på höger och vänster men hon har låång kropp och stor svängradie, jag har svårt att få timingen rätt. Hon förstår inte heller varför man ska gå mellan varje pinne istället för varannan eller kanske samma flera gånger men vi har aldrig provat förut med riktiga pinnar utan bara med lyktstolpar/andra stolpar.






Lambi verkar lite bättre :) Husse går kvällspromenad medan jag matar marsvin, Willow är trött.

Willow har alltid varit nyfiken på och förtjust i marsvinen. Hon kom in när jag matade Lambi och nosade på honom - jätteförsiktigt. Lambi hade en ganska bra dag och var nyfiken tillbaka så han vände sig om och en liten stund satt dom nos mot nos och luktade på varandra och var hur söta som helst :)