fredag 30 maj 2008

Willow på stickkafe

Idag fick Willow följa med ner på stan på stickkafet.


Varmt och en busschafför som körde som en galning. Klev av vid kyrkogårdarna för att slippa chaffören och gick förbi hundaffären där. Kollade efter klövjeväskor men den allra största (XL) gick knappt att knäppa fram på Willow och det ena magbandet hamnade på hennes framben. Nä...


Tittade lite efter ett "freestylehalsband" men dom jag tyckte var söta var endera för klena för att kunna vara nåt annat än prydnad eller jättedyra. Vi kör med Willows MH-halsband, det blir nog bra.


Missade bussen. Gick resten av vägen ner på stan. Varmt! Fick ta ett par dricka-vatten-pauser på vägen.


Först vad det jättespännande med alla kompisar och alla som kom och gick men sen la hon sig på sin filt. Funkade riktigt bra att ha med henne :)

Hade dock en mycket förvirrande konversation med ett par män. Jag såg i ögonvrån att dom tittade på Willow när dom kom ut ur affären. Sen försvann dom bakom mig och jag tänkte inte mer på det. D v s förrän jag
A. hör någon bakom mig fråga "vilken blandning är hunden?"
och
B. ser en av männen böja sig ner över Willow som ligger och sover och börjar flappa hennes kinder.
Hmmm...
Antar att dom inte är så hundvana och ignorerar det oartiga i kindflappandet, Willow tar ju inte illa upp.

Förklarar att hon är en grand danois. Får svaret "nä, hon måste vara en bullmastiffkorsning". "Nä, jag VET att hon är en grandis". Tvärsäkert: "det måste ju vara bullmastiff i henne - så där ser inte grandisar ut". Que??

Funderar på att rabbla utställningsmeriter för dom men ids inte... Funderar också på att tala om för dom vad som hade hänt om dom hade betett sig sådär mot en mer osäker grandis - eller för den delen dom flesta sovande hundar - men eftersom dom ändå inte lyssnar på vad jag säger så verkar det meningslöst. Suck.


När vi kom hem var Willow så trött att husse i princip fick släpa ut henne på kvällsrundan.