torsdag 19 februari 2009

Stadsträning

Med tanke på gårdagens grävlingstendenser kände jag att en skogspromenad skulle bli väldigt frustrerande för oss båda. Träna freestyle? Lydnad? Mja, men vi har tränat (i o f s korta pass men ändå) på alla dom bra ställena i bostadsområdet...

Tog bussen ner på stan för lite miljöträning. Bussåkandet gick riktigt bra, Willow satt snällt i mitt knä ända till näst sista hållplatsen :)

Hon drog som sjutton när vi klev av bussen. Stannade och försökte få kontakt innan vi gick vidare. Tror hon fick doft på korvkiosken. Hittade Alfons husse och ett par av hans kompisar. Willow blev jätteglad och klättrade lite - eftersom Alfons husse tycker det är gulligt när hon kramas så får hon göra det på honom. Stod och pratade en stund, Willow skötte sig jättebra. En dam som har grandis kom förbi och pratade lite, hennes hund är tyvärr mycket osäkrare än Willow.

Gick en bit. Stannade varje gång Willow började dra och försökte få henne att gå vettigt i kopple. Gick ganska bra - utom då vi gick förbi korvkiosken för struntade hon i vad jag sa.

Ställde mig på torget och körde lite linförighet. Stenläggningen har stora rutmönster som var jättebra att använda för att se hur bra våra svängar är. Willow gjorde några riktigt snygga svängar även till vänster - och några "vem jag? mmm, korv" när hon inte var särskilt med.

Övade platsliggning. Gick jättebra trots bankande byggnadsarbetare, folk och en och annan hund. Hon låg visserligen inte så länge i taget men det får jag jobba vidare på, lyckades bryta platsliggandet på rätt sätt när folk kom fram och ville hälsa. Och många var det som ville det!

Jag undrar hur länge det kommer att väcka så mycket uppmärksamhet att ha med Willow på stan? Folk borde väl vänja sig och bli lite blasé på det också?! Jag tappade räkningen men jag gissar på att nåt i stil med 50 personer hälsade på henne den här gången... Bra träning men uj vad trött Willow blir av det!

Körde lite freestyle. Sitt + tass. Sitt + step, svårt med nytt kommando i ny miljö men det gick. Om. Gå runt. Spinn & snurr i olika positioner. Nära med svängar. Front + framåt + tass. Front + backa + tass. Fingrarna. Suri / fäst (blandade nog om kommandon själv). Front + framåt + backa, backandet var riktigt snabbt och rakt i ett par meter. Hopp.

Plockade av mig jackan och Willow täcket. Körde några zick-zack. Gick bra :) Klädde på willow och gick för att köpa korv åt henne. Hon drog väldigt mycket när hon såg vart vi var på väg. Stannade och väntade till hon var i intill innan vi gick vidare. När vi kom närmare än 2 m tappade hon helt kontakten så jag ställde henne där medan jag köpte korven. Jag tror försäljaren känner igen oss! Hon fick en liten bit och sen fick hon jobba för resten, huvudsakligen platsliggning bland folk men även lite linförighet och frontarbete. Hon gjorde ett par försök att tratta i sig hela korven (inklusive min hand) men det fick hon inte. När korven var slut ville hon ha en till... men det tyckte inte onde-matte...

När vi var på väg hemåt var det några tjejer (utbytesstudenter?) som ville fota Willow och nåt i deras rörelser - eller bara att hon var så trött - gjorde att Willow backade lite. Mutter. Men sen gick det bra igen, även är vi i princip blev omringade av tre olika omgångar människor som ville hälsa och pussa på henne samtidigt. Äum... jo ytterligare lite senare mötte vi en annan av instruktörerna vi gått för och Willow blev så glad/uppspelt/övertrött att hon hoppade upp i famnen på henne. Tur att hon gillar Willow!

Övade platsstående inför utställning på gågatan bland allt folk. Gick riktigt bra. Willow förstår inte riktigt varför jag drar i benen (tränat för sällan) men inga problem i övrigt.

Husse hämtade oss. Willow var så trött att hon blev glad åt att se bilen.