tisdag 18 september 2007

Balans och svans

Övade upp, in, in+stanna, ner, upp+stanna, upp+stå, upp+stå+posera, genom, sitt, jogga, fånga, intill, vänd (mark och bänk), över, kom och stanna.

Blandade framgångar och misslyckanden.

Upp fungerade jättebra, även för den branta trappan till lekplatsens vindbrygga. Willow klättrar nu glatt upp på saker utan att jag ber henne, hon verkar tycka att det är jätteskoj. Att göra stanna, stå eller stå+posera väl uppe på något går också bra (t o m om matte flyttar tassar). När jag föreslog vända uppe på en bänk tittade Willow på mig, tittade sig över axeln och klev sen ner på marken, vände och gick upp igen. Vet inte om jag ska vara glad för att hon är smart eller frustrerad över att hon är SÅ smart. (Glad tror jag :) )

Ner gick också bra. In gick bra (lekstugor) och in+stanna gick bra så länge det inte stod barn med pinnar och viftade intill. Över gick OK, bra med lite fart.

Jogga gick skapligt, hon var lite för entusiastisk men det blev inte värre än galopp istället för trav i nåt steg.

Fånga gick jättebra.

Sitt gick kasst, hon började sätta sig, insåg att det var blött och rätade på sig igen. Efter flera försök (dumt, borde nog inte tjata utan träna mer inne!) så pekade jag ut en "torr" bit asfalt och sa åt henne att sätta sig. Då gick det.

Stanna fungerade bra och kom också.

Willow var nyfiken på mellanrummet mellan två skjul. Testade att säga genom åt henne och hon gjorde det! Det var Willows axelbredd + några cm brett och ca 1.5 m och hon bara knallade igenom :)

Övade lite intill på vägen hem. Gick rätt bra. Fortsatte öva lite på nattkissen och då gick hon t o m och tittade på mig delar av tiden :)

När jag torkade av Willow efter promenaden la hon svansen åt sidan. Ringde vår uppfödare och kollade - jo, det är ett tecken på höglöp! Hon har verkligen inte blodat ner lika mycket den här gången som förra... Hoppas att det verkligen är höglöpet för då får vi tillbaka vår "vanliga" Willow snart, förhoppningsvis utan bagagerumsskräck. Däremot innebär det ingen träning på någon klubb denna vecka, ena klubben tillåter löptikar men inte i höglöp, den andra ingetdera.