söndag 13 maj 2007

Vardagslydnad 5

Willow är fortfarande rätt trött så vi tog det lugnt på fm. På em var det dags att åka ut till Klubbarp igen. Lagom till vi kom dit började det vräka ner regn, bläh!

Willow drog i början av lektionen mycket mer än hon gjort på länge :( Väderrelaterat?

Hon klev upp på stegen med bakbenen för första gången :) Hon kanske har fattat hur den funkar nu. (Stegen är en grej som ligger på marken, INTE nåt som står upp!)

Andra halvan av lektionen hade vi uppehållsväder :)
Övade sitt, ligg, stanna kvar stående intill och/eller mittemot andra hundar. Övade också att gå förbi varandra på olika sätt. Willow var jätteduktig större delen av tiden. Jag fick dock ta två korta pauser när hennes hjärncell hade trillat ur. I slutet av lektionen var det dock inte bara min hund som var trött i huvudet, en av dom andra hundarna smet från sin matte och kom bort för att pussa på Willow. Ja, ja, sånt händer...

Sen övade vi gå framför och bakom. När vi övade framför skulle vi använda en papperstallrik med godis som lockbete, Willow struntade i godiset men kastade sig efter papperstallriken. Papperstallrikar är mumsiga! Frånsett det så gick det rätt bra.