söndag 6 maj 2007

Vardagslydnad 4

Tog det lugnt under dagen, åkte ut till Övningsområdet och strosade och lekte. Gjorde lite inkallningar.

På eftermiddagen var det dags för fjärde lektionen på vår vardagslydnadskurs på Klubbarp. Willow var mycket duktigare än de första lektionerna. Hon stod lugnt och stilla när vi övade på att hundar skulle gå förbi och gick rätt skapligt när det var vår tur. Efter ett par varv skulle vi köra med att släppa/ha hellångt koppel. Då ville Willow fram till dom andra hundarna men kom tillbaka mot mig när jag lockade och skuttade. Jag halvsprang lite för att bli intressantare.

Sista vändan hade vår ena instruktör (som Willow älskar) gått i förväg till nästa station och när vi började småjogga förbi dom andra hundarna så trodde Willow att vi skulle springa till honom och gör världens ryck. Jag höll (enligt instruktionen) längst ut i kopplet och klarade inte att hålla emot utan tappar taget. Tappar också luften och vid det laget jag börjar ropa på Willow har hon A. galopperat förbi hela parallelklassen
B. galopperat förbi ett par av hundarna i vår grupp som också gått i förväg
Hon kommer inte när jag försöker kalla in henne men - tack och lov - stannar hon inte heller för att hälsa på nån av dom obekanta hundarna utan fortsätter mot vår instruktör. En i gruppen fångar dock in henne innan hon hinner så långt. Försmädligt men ingen skada skedd. Dock dags att öva ännu mer inkallning!

Resten av lektionen gick rätt bra... tills vi gör platsläggning och lämnar hundarna och går iväg ett par meter. Andra gången vi gör detta tippar Willow över på sidan för att klia sig och "upptäcker" att det ligger en hund intill henne. Hon hoppar då upp och gör en lekinvit till den andra (mycket mindre) hunden. Matte säger samtidigt stanna och Willow slutar faktiskt flytta på sig. Tyvärr exploderar den andra hunden och springer fram till Willow samtidigt som den morrar, visar tänder och reser ragg. Samtidigt som jag springer fram och hugger tag i Willows koppel försöker den andra hundens ägare få tag på den, innan dess hinner den dock springa in under Willows bröstkorg och hugga upprepade gånger mot henne. Willow står dock och tittar in under magen och viftar på svansen och tror att dom leker...

Drar isär hundarna och fortsätter lektionen som inget hänt för att hundarna inte ska fästa sig vid händelsen. Kollar lite diskret på Willow men inget av betten har gått igenom, puuh!