lördag 9 februari 2008

Klicker och kräkmedel

Tog morgonpromenaden. Willow var jättesnäll. Hittade mer glas på cykelbana :(


Husse tog lunchpromenaden. När Willow hade fått mat spelade vi lite WoW. Efter en stund så stoppade Willow in huvudet med en gummigrej i munnen och sa "muuuh?". Hon tyckte vi var tråkiga och skulle komma och leka istället.


Körde ett klickerpass. Sitt, ligg, sidan. Olika varianter av snurra, höger, vänster, matte inuti resp stående stilla. Lyckades få Willow att snurra UTAN att jag hade godis i handen :)

Slicka - går riktigt bra nu!


Skaka, inte riktigt där än men det kommer. Hon gör oftast en huvudvridning vänster när jag ger kommandot. Har försökt visa att jag vill ha båda hållen men poletten har inte trillat ner hela vägen än.


Buga (+upp) gick riktigt bra. Nån av gångerna lade hon sig hela vägen innan hon reste sig istället för att vända halvvägs men det går framåt med bra fart.


Olika varianter av tass. Låg hand, fot, hög hand. Gick bra, att säga kommandot lågt och mjukt gav även denna gång bekvämare resultat.


Gjorde ett försök med vinka (tass + flyttade handen) och hon gjorde faktiskt just det men hon såg lite frustrerad ut, jag tror hon tyckte att jag skulle hålla handen stilla så att hon kunde träffa den. Har inte lagt till nåt ord än.


Körde lite intill med svänga, backa och jogga några steg. Gick jättebra, Willow verkade verkligen tycka det var kul :)


Avslutade med att plocka fram ett nytt bollrep och dra och busa lite. Gjorde fånga och lät sen Willow ha repet medan jag gick och kokade nudlar. Husse var kvar i rummet och höll koll på Willows tuggande. Tyvärr var Willow lite för snabb och lyckades sätta i sig en stor bit av bollen :(

(Husse är fortfarande upprörd över sin dåliga vaktning...)


Ringde veterinären för rådfrågning och kastade oss sen i bilen för att åka in (tur i oturen så var det 20 min kvar på djursjukhusets jour så vi slapp åka till Strömsholm). Willow fick kulor + blötmat och en spruta med kräkmedel. Den skulle verka "omedelbart", på Willow visade det sig ta över 20 min.


Vi har en mycket artig hund - hon kräktes alltihop på kräksduken hon fick och inget alls på undersökningsrummet. Kollade vad som kom upp (blä!) och hon hade tuggat sönder bollbiten som saknades innan hon svalde den men det visste vi ju inte innan.


Efter typ 1 h kunde vi åka hem, 1800 kr fattigare men mycket lugnare...


Willow var lite groggy på väg in från bilen och kräktes på vägen + lite hemma. Luktade *mycket* värre än det brukar när hon kräks. Hade en trött och sur hund; veterinär och sen ingen mat fastän hon var HUNGRIG... Låg i en hög på golvet och väntade på att hennes illamående skulle lugna sig innan vi gick och la oss i sängen.