tisdag 8 maj 2007

Ringträning 1

Tog det ganska lugnt under dagen och laddade för kvällens händelse:
Willows första ringträning!

Hade jätteotur med vädret, när vi hade åkt hemifrån började det ösregna och var kallt. Jag hade tagit fel jacka och fick låna husses för att inte bli helt genomdränkt (husse gick omkring i en sopsäck istället, jag har världens snällaste pojkvän!). Willow har vuxit ur sitt regntäcke (måste göra ett nytt!) och tyckte också att vädret var äckligt.

Willow hoppade lite några gånger och drog lite (ville hälsa på dom andra hundarna) men huvudsakligen gick/stod hon fint och lyssnade bra på mig. Hon satte sig en gång men i övrigt stod/gick hon hela lektionen.

Om jag springer för fort eller "peppar" för mycket börjar hon ibland hoppa så jag måste träna på att vara "lagom".

Oj, var glad jag är att jag har en "översocial" hund. Det fanns flera hundar som blev jättenervösa när någon annan än ägaren kom nära och skulle ta på dom. Jag föredrar helt klart att försöka se till att hon inte tvättar hela domaren.

Jag fick lite handgripliga tips på hur man ställer upp hunden av en grandisuppfödare som var där och tränade (tack!). Bl a lärde jag mig att hålla ett finger i "hakgropen" så att hon har huvudet åt rätt håll och så blev jag påmind om att inte luta mig över när jag rättar till bakbenen.
Den ena instruktören är handler och har visat bl a grandisar så det var jättekul när jag ställde upp Willow framför henne och hon skulle klämma och känna och kommenterade "men henne måste ni ju ha ställt ut förut" för att Willow var så duktig :)

Jag måste komma ihåg att stå med låret mot Willow så att hon inte "bananar" på mitten. Sen tenderar jag att ställa hennes framben för långt fram och bakbenen för långt bak. Det blir mycket bättre om Willow själv får ställa frambenen och jag bara rätar ut dom och om jag flyttar bak ungefär hälften så mycket som jag tror jag ska. När jag ställer ner benen ska jag hålla kvar tills hon lagt tyngd ordentligt på det så att hon står jämnt och inte flyttar tassen.

I sammanfattning : hon var otroligt mycket duktigare än jag hade förväntat mig! :)

Jag tror Willow tyckte att det var lite tråkigt att stå så mycket och lite kallt. Efter träningen var hon rätt sugen på att komma in i bilen och när vi kom hem sov hon som en stock i bagaget.