tisdag 28 augusti 2007

Upp och fånga

Övade lite inne på sitt, fånga, ligg och fulapport (= kasta + bär-till-matte). Sitt och ligg var lite trögt, i övrigt var hon jätteduktig.

Gick promenad och övade hit, sitt, fånga, upp, ner, nej, usch-äckligt, stanna, stå, posera, jogga, höger och vänster.

Hit gick så där. Sitt gick bättre än förra gången men inte bra. Fånga gick jättebra. Höger och vänster gick skapligt. Usch-äckligt funkade tack och lov bra. Stå och posera gick bra.

Jogga gick så där, först var hon jätteduktig och sprang fint med huvudet höjt och långt koppel, en senare gång slog hon över lite och började galoppera/skutta istället för att trava men jag hann göra stanna innan hon började hoppa.

Två tokryck där hon hoppade på/mot mig i början men övergick till allmänt skuttande/springande efter att jag plockade upp vattenpistolen. Ena gången behövde jag inte ens spruta vatten på henne.

Upp (och ner) gick fantastiskt bra! Inte bara klev hon upp på allt jag föreslog, hon ville själv köra extra grejer och svårare än jag hade tänkt mig. Idag kunde hon inte bara göra stanna när hon var uppe på saker, jag fick också göra stå och posera (med flyttande av ben och allting).

På ett ställe där det fanns tre bänkar (två på rad, en vinkelrät mot) hade jag tänkt att vi skulle göra en bänk i taget. Willow klev glatt upp på den första, klev ner med en tass och bestämde sig sen för att om hon sträckte på sig så kunde hon både svänga 90 grader och kliva över ett gap på en dryg meter UTAN att behöva gå ner så hon fortsatte bara gå på nästa bänk. Mellan bänk två och tre gick framändan ner men inte bakändan.

På ett annat ställe hade jag tänkt att hon skulle gå bänk-bänk eller ev bänk-bord-bänk. Willow försökte glatt med bordet direkt (rätt högt) men var inte riktigt lång nog att klara det utan sats. Jag föreslog att hon skulle ta bänken först och då gick hon med på det och skuttade upp på bänken och sen direkt upp på bordet. Gjorde stanna, stå, posera med henne på bordet innan ner.