måndag 4 februari 2008

Knasboll och klicker

Ytterligare en dag av korta, lugna koppelpromenader. Tror Willow slutat halta men är ej säker, väntar lite till för säkerhets skull.

På lunchpromenaden mötte vi ett yngre par som ville hälsa. Willow började skutta runt och sa t o m ett pyttemorr. Jag vet inte om hon blev överdrivet glad och busig eller om hon av nån anledning tyckte dom var lite läskiga (både och?!). Hoppas verkligen att det här är en skendräktighets grej, vill verkligen inte att hon börjar morra åt folk man möter! Får väl börja "antasta" främmande människor igen och se om dom kan tänka sig att hälsa på henne...

Telefonen ringde när vi var på väg hemåt. Willow passade på att hoppa på mig, hon verkar inte förstå det här med att ta det lungt med benet... Lugnade ner henne, gick en bit till och då ringer telefonen IGEN. Den här gången väntade Willow inte tills jag la på utan började hoppa så fort hon hörde första ringningen. Hade så klart glömt vattenflaskan :( Lyckades efter en stund få sitt att gå igenom hoppdimman. Sen körde jag intill i olika former hela vägen hem: gå rakt fram, svänga höger/vänster, snurra, gå fort, gå långsamt.

Körde ett klickerpass på kvällen. Fingrarna, eskimåpuss, sitt, ligg, nej - varsågod. Fortsatte öva tasstrick (Willow sittande eller liggande): tass på hand (hög/låg), tass på fot (hamnade på knät ibland). Upptäckte att ju mjukare jag säger tass, ju mjukare landar tassen på mig. Intressant. Provade också att bygga "handtorn" med en liggande Willow - jag lägger en hand, Willow en tass, jag en hand ovanpå tassen och sen Willows andra tass överst. Hon verkade lite förbryllad över att inte få godisen eller få tillbaka tassen förrän tornet var klart men det gick ;)

Fortsatte övandet av slicka, skaka (på huvudet). Det gick rätt bra. Jag tror Willow har fattat slicka ordentligt.

Provade sidan när hon själv lagt sig och idag gick det ;) Berömde massor. Willow rätade upp sig efter att ha fått godis och sen gjorde vi om det - det gick igen :)

Snurra: vänster och höger, med och utan matte innuti snurren.