måndag 7 april 2008

Apportlycka och hinderkombination

Efter gårdagen så tog vi en rätt stillsam lunchpromenad. Övade lite stanna och backa i trappan på väg nerför. Övade upp, upp + stanna, upp + sitt på bänkar och stenar. Övade lite positioner (intill, nära, front) och nåt sitt och ligg.

Åkte ut till Brukshundklubben på kvällen. Det var rätt länge sen vi var där, jag vågar inte köra vägen dit på vintern efter att vi hamnade i diket där ifjol. (Jag ska jobba på att vara mindre harig!)

Gick en sväng i skogen. Massor av lukter! Och en hel del hundar! Naturen var jättemysig även om jag misstänker mygg framåt sommaren...

Lekte lite på agilitybanan. Petade på tunneln, Willow tycker fortfarande att den är läskig. Hoppade lite - bisarrt nog för att lugna ner henne. Det funkade faktiskt, först såg hopn förvirrad ut men sen var det kul. Gick slalom, det gick inte lika bra som igår men hon var lite disträ p g a miljön. Hittade en kombination med tre hinder och provade den. Första gången var Willow lite undrande (hon har aldrig sett en förut) och ville gå till mig för att få godis mellan varje hinder. Men sen - jisses vilken fart hon fick! Det blev bara roligare för varje gång :)

Vandrade runt och tog det lungt en liten stund. Försökte närma oss appellplan samtidigt som vi försökte lura ut var det var lektion och var det var fri träning. Satt lite på bänkarna. Willow klättrade runt lite, jag försökte få henne att stå/sitta/ligga och öva plats. Efter en stund funkade stå och sitt hyggligt, Willow vägrade ligg med en mycket menande blick som jag tolkade som "det är GRUS här, det är OBEKVÄMT". Jag tog vinken och flyttade över till en gräsplätt. Då kunde Willow tänka sig ligg men hon hade svårt att ligga nån långre stund, dom andra hundarna var så fina! Dagens rekord blev ca 30 s, ute i vårt närområde har vi klarat upp till 2 min trots att folk rört sig i närheten.

Det visade sig att det jag trodde var lektion var egen träning så vi smög upp på ett hörn av planen. Upptäckte "skattkistan" - klubben har massor av apporter och koner och andra roliga grejer som man får använda när man är där :)

Hittade en stor metallapport (en sån som vi funderat på att köpa) och kollade om den var så bred att Willow kunde få ner nosen. Det var den. Försökte sen övertala Willow att hålla apporten. Hon har aldrig sett en i metall förut eller fått bära nåt metalliskt och var först lite skeptisk till att bära - att använda apporten som en plingande fotboll var däremot jätteskoj!
Efter lite trissande så skuttade hon dock glatt omkring med den i munnen :) Dom andra trodde nog att vi var knäppa men jag vill att hon verkligen skulle tycka att det var kul! Att få henne att gå snyggt intill och att släppa när jag vill istället för när hon vill får vi öva på sen men nu bär hon i alla fall entusiastiskt!

Sen hittade husse en tungapport och medan vi stod och pratade om det var en sån eller en ännu tyngre som Willow så småningom ska ha så indikerade Willow att hon var intresserad. Trissade henne lite och gav henne sen apporten - och hon bar den! Tyngden verkade inte vara något problem och i o m att den var gummiklädd så var den trevligare att hålla i än metallapporten.

Gjorde en inkallning (Willow i koppel eftersom det fanns massa nya potentiella lekkamrater runt oss) och busade lite innan vi åkte hem.

Mycket lyckad utflykt :)