tisdag 17 juli 2007

Hemma...

Det är kul att vara ute och resa och hälsa på men det är också rätt skönt att komma hem till sin egen säng...

Gjorde inte mycket. Pustade ut efter resan. Åkte en sväng till Övningsområdet i tron att Willow skulle vilja springa av sig. Skjutbanorna var plaskblöta. Vädret var kvalmigt och Willow ville mest vandra långsamt och rulla sig. Sparkade ägg lite men åkte hem igen rätt fort.

Det var svalare och blåste lite till kvällspromenaden så vi gick en sväng till den bortre skolan. Övade lite intill på vägen, det gick så där, Willow var lite disträ. Massor av lukter att lukta ifatt... Gjorde lite vända-om-hon-drar, verkade som om hon fattade galoppen rätt snabbt.

Willows favvo-träd (där hon kunde dra loss bark) har blivit avverkat medan vi var borta. Hon såg mycket besviken ut och stod och tvättade stubben en lång stund och försökte rulla på den.

Gick ut på fotbollsplanen och bytte till spårlina. Övade sitt/stå, stanna och inkallning/gå tillbaka. Det gick riktigt bra! Kastade bollrepet åt henne och försökte med ful-apport. Det gick så där, hon kommer inte riktigt hela vägen tillbaka för hon vill att jag ska jaga henne (och det gör ju inte tråk-matte). Lustigt nog gick det bättre när jag satt på gräset...

Gick en sväng in på skolgården för att öva genom med cementröret. Willows första förslag var upp med framtassarna på röret (troligen för att kunna hoppa upp på/över det). Om jag satte henne vid ena ändan, gick runt röret och lockade med med godishand och huvud i röret från andra sidan gick det jättebra. Om jag lät henne stå så kom hon glatt galopperande runt röret när jag började böja mig ner. Får öva lite mer innan vi klarar en agility-tunnel ;) Grannens barn kom förbi medan vi höll på men Willow stördes inte av det, däremot var småfåglarna som fladdrade i det närmaste trädet särdeles spännande.

Tog en sväng till på fotbollsplanen innan vi gick hem. Willow fick ett spring-ryck och jag blev jätterädd - hon hakade nämligen fast höger bakben i linan och haltade till och jag trodde att vi hade en ny hälta på gång. Ringde husse så att han kunde komma ut och hjälpa mig kolla. Willow blev jätteentusiastisk av att husse kom och hoppade som den galna kängurun trots att vi försökte få henne att ta det lugnt. Efter en liten stund gick hon helt normalt igen så förhoppningsvis var det bara "repbränna" på innanlåret och inget värre men vi får hålla koll... igen...