fredag 18 juli 2008

Mjölk & Blodgivning

Vaknade med jättemigrän. Blev inte bättre av morgonpromenad så jag gick och la mig igen istället för att gå till jobbet (jag minns vad som hände förra gången jag programmerade med så mycket migrän).

Vaknade till lite vid lunch. Upptäckte att Willows ena spene (H2) var jättesvullen, mycket mer än nån av dom andra. Mjölkade jättespenen lite för att undvika mjölkstockning.

Husse tog hand om promenaderna.

Blev på eftermiddagen uppringd av djursjukhuset. Dom ville att Willow skulle komma in och lämna blod. Vi har ju anmält henne som blodgivare men jag trodde det skulle ta längre tid innan dom behövde oss. In i (lånad) bil och iväg. Aj mitt huvud.

Fick vänta en rätt lång stund när vi kom fram. Andra djur som kommit in och nån sorts korstestning för att se om Willow passade ihop med den andra hunden.

Korstestningen gick bra. Som bonus fick vi veta att Willow har jättebra blodvärden :)

Jag trodde att vi/nån av oss skulle sitta med när dom tappade blod men så var det inte. Dom tog in henne i operationsrummet och direktkopplade så vi fick inte plats. Kändes lite obra att inte vara där om Willow skulle tycka att det var jobbigt men personalen är bra och känner henne ju sen tidigare.

Fick tillbaka en Willow med halva hakpåsen rakad. Kommer att bli intressant att förklara det här på träning och tävling...

Hon hade i alla fall varit jätteduktig - lugn och smidig att använda som givare och så kan dom ta en hel halvliter av henne på en gång :)

Hon fick massor av godis från kliniken och nästa gång vi ska vaccinera så slipper vi betala :)

Gav Willow extra mycket vatten på kvällen - hon var jättetörstig - och lite extra godis (lever = mycket järn). Hon var lite trött men det är ju inte så konstigt.

(Det ska vara 6 mån mellan blodgivningstillfällena så nu är det inte Willows tur igen förrän tidigast januari)