fredag 3 augusti 2007

Resa & ringträning

Hann inte packa ordentligt igår eftersom ringträningen tog längre tid än väntat utan fick packa på morgonen. Nåja, vi hade semester idag och hade tagit till ordentligt med tid så vi hann upp i alla fall. Resan gick bra men det är bara att konstatera, Willow är inte särskilt intresserad av mat när hon tillbringat ett par timmar i bilen. Fick näst sista tältplatsen vid ringen ;)

Åt lite och kilade sen ner för att titta på hundar och ringträna. Upptäckte att det inte är bara vår hund som drar och vill fram och leka med andra hundar. Känns lite skönt att inte vara ensam... Går runt lite i miljön och pratar med folk och försöker få Willow att vänja sig vid allt det nya. Joggar lite och provar ställa upp.

Två olika personer frågar om Willow är släkt med Liebe Doggen Highlander (= pappa), hon är tydligen lik honom. Får se själva imorgon för då kommer han också ;)

Dags för ringträning. Ställer upp ~varannan tik och varannan hane. Första gången sen klickerkursen som vi ska träna med andra grandisar!

Det går så där. Willow är något bättre än igår men hoppar och skuttar en hel del. (Fast jag är inte ensam om att ha skuttande hund)


Kolla den tigrerade, den har alla benen i luften! Willow passar samtidigt på att försöka busa igång den gula tiken framför och den blåa hanen bakom (allihop verkade vara överens om att dom kunde komma på nåt mycket skojigare att göra än ringträning).

Värst blir det när vi ska springa själva. Då drar hon i min ärm och håller på.

Mutter, mutter,... hon har varit rätt OK under veckan ända fram till igår men nu...


Får råd om att hålla handen rakt över hennes nacke och hålla på halsbandsringen. Då ska hon inte kunna hoppa. Stämmer tyvärr inte helt för oss, misstänker att det är för att jag inte kan lyfta handen över axelhöjd. Men hon hoppar lite mindre med den här metoden och det är ju bra.


Får också råd om att bara dra ner henne och sen ignorera henne tills hon är snäll igen. Provar lite. Funkar faktiskt hyfsat. Frågar instruktören om man får göra så när det är "på riktigt" och det får man visst. Så bra! (Fast då måste alla efter mig väja och det känns lite taskigt mot dom)

Trötta efter en lång dag. En del av dom andra hundarna skäller, Willow skäller till nån gång men tystnar när vi säger till och ger sig inte in i några "diskussioner" med rummen intill. Dubbelrummet visar sig ha två smala enkel sängar så Willow får sova i sin säng istället för med oss för första gången på ett halvår...