onsdag 2 april 2008

Bus, bakben & bil

Övade lite backa i trappen.

Det är OK att (på väg neråt) backa upp med framändan, det går an att backa upp även bakben om det bara är 1-2 steg men det är lite läskigt. Om dummatte vill backa några steg mitt i trappan så vill Willow inte vara med, hon blev alldeles darrig. Gjorde manuell förflyttning av tassar ett steg, berömde och gick ner. Att backa då man är på väg upp är också skitläskigt enligt Willow. Får jobba videre från det som går bra och vänta lite med dom svårare hållen.

Mötte grabben som gillar Willow. Han kom - försiktigt - fram för att hälsa. Willow *studsade* upp och ner i lekinviter så vi fick lägga ner det.

Hade med linan ut. Övade inkallningar (hit & kom) , stanna, sitt, ligg. Gick riktigt bra trots springande och ropande barn i närheten. Att ropa sväng strax innan linan tar slut fungerar jättebra nu.

När barnens rast var slut avslutade vi med betongormen. Ökade svårighetsgraden genom att först kräva stanna + sitt och när det gick bra provade vi ligg. Det gick! Gjorde framåt en bit och sen backa, lite läskigt (värre än ligg) men Willow backade ett par myrsteg :)

Var inte alls på humör för vardagslydnadskursen så vi åkte inte.

Tillbringade kvällspromenaden på övningsområdet med husse. Gick lite i skogen. Hårdtränade stanna kvar i bilen vid in och ut på tre olika ställen i terrtängen. Blev nog lite bättre men vi har en hel del kvar...

Åkte förbi djursjukhuset och vägde Willow: 67.5 kg. Detta är alltså hennes "lagomvikt" (d v s om hon inte växer mer).