onsdag 12 september 2007

Bussåkande

Jag var tillräckligt pigg för att åka och jobba idag, däremot var Willow mycket promenadpiggare än jag...

Gick först en liten sväng i området. Övade lite upp, ner, stanna, sitt, ligg och hit + sitt. Gick ganska bra, utom ligg. Sitt blev dock inte i position utan någonstans i närheten av matte.

Mötte massor av hundar. Willow ville leka och det ville dom också. Så här mycket reagerade hon inte på andra hundar i våras. Undrar om det är för att löpet är på gång, för att hon fick hälsa på utställningen eller helt enkelt för att vi inte tränat så mycket tillsammans med andra hundar sen hundkurserna slutade i juni?!

Lyckades sedan hitta rätt busshållplats på andra försöket. Tyvärr en hel del krossat glas så jag gjorde stanna på Willow medan vi väntade på bussen och pratade med en medtrafikant. Att stå ~blick stilla i 10 min är för mycket för Willow. Efter ca 5 min hoppade hon upp i famnen på mig, gissar att hennes åsikt var "tråååkigt, kom igen nu gör vi nåt". Jag hade svårt att få henne att både ha tassarna i backen och vara still (glaset!) så det slutade med att vi gick ut på en gräsmatta i närheten.

Lekte lite med repet. Willow övertände i början med sen lugnade hon sig. D v s tills dess att jag såg att bussen var på gång och stoppade ner repet, Willow ville INTE sluta leka utan började hoppa runt igen. Suck. Kortade upp kopplet och hasade upp halsbandet och sen gick vi till busshållplatsen och upp på bussen. Willow slutade fjanta efter nån meter och gick på bussen jätteduktigt :)

Lärde mig att hundar tydligen ska ha egen biljett - heja lokaltrafiken! - och att busschafförer skiter i om man inte satt sig med hunden innan dom börjar köra. Willow gick riktigt duktigt, även genom "leden". Satte mig bak i bussen på en barnvagnsplats. Willow höll på att trilla när hon skulle titta ut genom fönstret. Hasade upp hennes rumpa i knät/på sätet och höll om henne så att hon skulle få lite stabilitet. Det gick rätt bra, hon var lite stressad och flåsade men bättre än förra gången.

Klev av vid jobbet. Hälsade på husse och några kollegor. Willow var lite hoppig, troligen efterreaktion av att klarat nåt läskigt. Måste jobba med hoppigheten!

Gick en sväng i parken. Den är riktigt fin! Övade lite fånga, sitt, ligg, sitt+stanna, ligg+stanna och kom. Det gick ganska bra utom när Willow satte något i halsen och jag satte mig ner för att kunna titta bättre och Willow trodde vi skulle rulla i klövern. Mutter... Klarade mig i alla fall utan att få glasögonen knögglade den här gången.

Varmt! Tog bussen hem också. Willow ville först inte gå på men på andra försöket gick det. Väl på bussen var hon mycket lugnare än på vägen till jobbet. Hon tittade ut genom fönstren och försökte övertala medpassagerare att pussas. Hon fick sitta i mitt knä en bit av vägen men hon verkade ha fått till balansen mycket bättre redan och även i tvära kurvor räckte det nu med att jag erbjöd lite rumpstöd. Varje gång bussen stannade ville dock Willow gå av så jag tror hon föredrar att gå framför att åka buss. Men nu vet jag i alla fall att det går att åka buss med henne.

Både Willow och matte blev trötta så vi gjorde bara över, upp, intill och in (i lekstuga) på vägen hem. Willow sover som en stock, jag skulle vilja göra henne sällskap...