onsdag 19 september 2007

Klicker, skrämma små barn & regnpadda

Övade ett klickerpass inne, repeterade alla våra gamla kommandon: fingrarnas namn, eskimåpuss, sitt, ligg, stå, tass (höger respektive vänster). Gick sen vidare och övade på buga, snurra (medsols än så länge), intill, intill + sitt och hit + sitt (i position). Buga är inte riktigt färdigt än men i övringt gick det rätt bra, Willow hade lite kort koncentrationsspann så vi fick ta micro-pauser och gosa eller öva fånga och fulapport. Fortsatte med att försöka med ett nytt trick - skaka på huvudet - jag har inte lagt in nåt ord än utan bara klickat när hon rör huvudet sidledes.

Hade tänkt jogga det lokala motionsspåret med Willow men när vi kom dit upptäckte jag att nån av skolorna hade "gå i skogen dag". Kände inte riktigt för att sick-sacka mellan tjoande barn, speciellt inte eftersom Willow var väldigt framåt (jag fastnade på jobbet och kom hem lite senare än planerat och då blir hon lätt sån).

Gick en sväng i bostadsområdet istället och övade balans. Upp, upp+stanna, upp+stanna+posera och ner. Övade också under, in i och genom (den smala och hörnrika passagen runt ett elskåp). Passerade precis intill en jättegrävskopa. Satt på en bänk och slöade lite. Övade sitt och stanna. Gick hem.

Mötte grannens hundrädde son utanför huset. Han ville titta på tänderna. Sen försökte han ge Willow presenter. Väldigt snällt tänkt men plast är inte så bra för henne att äta. Samtidigt som jag står och försöker pilla ut hans senaste present ur munnen på Willow deklarerar han att han vill klappa för hon är snäll. Glatt överraskad men sen går det åt pipan...
Jag har råkat släppa ut lite mer koppel än Willow brukar få ha i närheten av grabben då jag pillade omkring i hennes mun och samtidigt som han säger "klappa" tar han ett steg framåt och viftar med armarna varpå Willow tar ett skutt fram och gör en lekinvit. Hon kommer halvvägs till grabben och han blir jätterädd :( Fan! Arg på mig själv för att jag slarvade med koppellängden, jag VET ju att grabben och Willow båda är lite oberäknerliga och att jag måste hålla stenkoll på båda. Det enda positiva är väl att grabben bara springer halvvägs till sin dörr innan han vänder och skäller på mig och Willow för att Willow skrämdes och är dum. Jag ber så mycket om ursäkt från mig och Willow och hoppas att han förstår vad jag säger och att jag verkligen menar det.

Vi skulle åkt på hundkurs (lydnad) men Willow får inte vara med eftersom hon löper.

På kvällen spöregnade det. Willow markerade att hon hade hittat nåt i mörkret. Det visade sig vara en jättepadda. Jag tyckte inte att nosa på paddor var någon bra ide och att vi skulle gå därifrån. Willow försökte ta med paddan genom att putta den åt rätt håll med tassen. Band fast henne i ett träd och gick och kollade hur paddan mådde, den var OK, Willow hade bara vält den med tassen utan att skada den.