lördag 7 juli 2007

Kanonsabotören

Dags för Willows andra utställning. Packade hela bilen full med grejer: tält, galler, matsäck. Tänkte vara bättre förberedda än förra helgen.

Jag var lite nervös, vi hade knappt tränat nåt sen förra gången eftersom Willow varit halt. Dessutom vi varit snuviga och trötta och det bara öst ner regn...

Utställningen började kl 9, vi räknade ut att det skulle vara vår tur runt 11så vi kom dit vid 10. Förvirring. Hittade inte sekretatiatet först eftersom dom inte hade någon "ingång". Frågade en som sprang förbi, hittade dit och sedan till ringen. Jag stannade vid ringen och väntade medan husse hämtade alla grejerna och fick då se min kollega tävla med Stina (beageln) igen ;)

Stina (beagle) & Magnum (bearded collie):
Husse slog upp tältet och vi klev in och satte oss. Willow ville först stå i "rasthagen" av kompostnät utanför och kolla på allt och nosa. Förutom utställningen var det en agilitytävling på samma ställe med massor av starter (1600?!) så det var MASSOR av nya ljud och dofter och ungefär lika mycket tält som det brukar vara i Norrköping.

Willow stod lugnt och fint utanför tältet till en början, sen gick en Berner Senner förbi och gjorde lekinviter. Då hoppade Willow ÖVER kompostgallret :( Det har hon aldrig gjort förut. Förhoppningsvis gör hon det inte igen, hon välte gallret och blev skälld på...

Ställde tillbaka galler och Willow. Efter en liten stund började det regna och Willow gick glatt in i tältet och lade sig hos husse medan matte pratade med kollega + sambo och försökte lista ut vilket nummer dom var på.

Lite innan vår tur så började jag värma upp Willow med att gå en kissesväng och jogga lite. Sen stod vi vid ringkanten och övade på att ställa upp medan vi väntade in dom sista nummren. Det var både tur och otur att vi var lite tidiga. Hunden precis innan oss kom inte men å andra sidan fanns det några hundar med högre nummer än vi som var inne tidigare och gjorde matte än mer nervös.


Vi var enda grandisen så vi fick gå in och ställa upp och springa cirkel själv. Ställandet gick rätt bra, när vi kom in sa domaren nåt om "ni har gjort det här förr". Tandvisning och klämmande gick jättera. Sen var det dags att springa. Willow hoppade lite i regnet så domaren bad oss springa ett varv till - utan godis och fortare. Försökte (höll lite godis bakom ryggen) men halvvägs började Willow skutta. Kom tillbaka till domaren. Då hade hennes block blåst bort eller nåt så hon hade inte sett oss springa så vi fick ta ett varv till. Flämt, flås, måste skaffa bättre kondis! Det gick så där, Willow skuttade lite då också. Domarens kommentar var "underbart steg - emellanåt" vilket jag bara kunde tacka för och instämma i. Sen fick vi HP och BIR och order att komma tillbaka till BIG!
Slöade lite i tältet matade Willow och åt lite. Jag gick och handlade lite hundgodis och pratade med folk medan husse och Willow sov i tältet.

Gick en kissesväng till som förberedelse och övade lite mer på att ställa och jogga utan godis.

Vi går i rasgrupp 2 så vi behövde inte vänta så länge när det var dags för BIG. Vi var tre hundar (skulle nog varit fyra): vi, en berner senner och en liten terrier. Ställandet gick rätt OK och joggandet LITE bättre än i rasklassen. Jag hade dock ingen koll på hur dom andra sprang eller nåt och blev jätteförvånad när domarna kom bort till oss och sa att vi hade vunnit BIG och att vi skulle in igen...

Nu var både Willow och matte trötta och förvirrade. BIG för dom olika grupperna växlade om med barn-med-hund och juniorhandling och nåt mer så jag hade väldigt dålig koll på när det skulle bli vår tur. Vågade inte gå så långt bort utan stod mest vid ringkanten och väntade och övade lite på att ställa upp.

Till sist var det dags igen. Förvirring om i vilken ordning vi skulle stå: rasgrupp eller nummerordning? Ställde mig i nummerordning men vet inte om det blev rätt... Willow stod rätt fint en stund. Sen satte hon sig. Gjorde stå och ställde henne igen. Hon stod fint en stund och sen satte hon sig igen. Tror hon var så trött att hon inte orkade stå så länge i taget. Ställde upp henne igen. Nu ville inte Willow riktigt så jag snurrade på stället lite så att hon skulle få röra sig lite innan jag ställde upp henne igen.

Sen gick domaren runt och gav rosetter till dom som inte skulle placeras (d v s dom som skulle bli delad sexa). Jag hoppades lite på att få vara kvar men det hade ju inte gått så bra så jag var tveksam... Men domaren gick förbi oss så vi fick väl vara kvar. Springer cirkel, Willow hoppar som en galning större delen av tiden. När vi ska ställa upp igen så försökte hon klättra upp i min famn och när jag fick ner henne satte hon sig och sen hoppade hon och sen lyckades jag ställa henne en liten stund innan hon satte sig igen. Och så hoppade hon igen. Suck... började fundera på om vi kunde bli utkastade/KEP:ade från finalen utan att bli det från hela tävlingen.

Ser i övonvrån att min kollega med beageln Stina blivit placerade som R. Jag har fullt upp med att försöka hålla Willow något så när på plats och uppställd för nu är hon övertrött och vill bara busa. Hon lyckas slå av mig glasögonen och kepsen samtidigt som hon sörplar i sig min arm... publiken har i alla fall roligt åt henne, suck...

Nästa glimt jag får har dom placerat in 4:an och 3:an också. Nu är det bara vi och en jättesöt golden kvar i ringen och jag är jätteförvirrad - med tanke på hur Willow uppfört sig kan vi väl inte bli 2:a?! Sen ska vi springa igen. Halvvägs runt trillar den sista lilla resten av Willows hjärna ut och hon hoppar runt som en kängeru på ecstasy. Publiken och domarna har mycket roligt åt oss, jag vill mest att det ska ta slut så att vi får gå hem för jag är också trött. Försöker få ner alla Willows ben på marken igen men det går inte så bra...

När ringsekreteraren kommer fram till oss så tänker jag "nu blir vi utkastade". Hon börjar med att säga att "det räcker nu" så jag troddeatt jag hade rätt och att vi skulle bli utkastade.Och sen säger hon åt oss att gå och ställa oss vid 1:a plats skylten för vi har vunnit!!!


Jag fattar ingenting och det syns välför hon skuffar mig försiktigt i rätt riktning och säger något om hur fantastisk Willow är. Ställer mig vid ettan och fattar fortfarande ingenting... och sen ska vi bli segerfotograferade (Willow kan inte stå nåt bra på dom fotona för jag var helt borta!) och får blommor och grejer och sen kommer den ena domaren fram och säger också något om hur fin Willow är och hur bra hon rör sig...


Matte är lika väck som Willow och ger nog ett väldigt yrt intryck men att VINNA BIS på andra utställningen är lite chockande även om det var en inofficiell utställning - speciellt som Willow inte uppförde sig så bra i finalerna!


På vägen från utställningen fick vi vårt första erbjudande om att para Willow med en hane. Vi ska ju inte ha några valpar men det var lite kul i alla fall...

Andra utställningskritiken


Mkt lov junior med vackert huvud elegant hals. Mkt bra över & underlinje välvinklad runt om för åldern utm bröstkorg rör sig med utm steg emellanåt.

BIR. HP. BIG. BIS.

Domare: Ursula Nielsen (i BIG och BIS även Inge E-son Thoor)
Arrangör: Åtvidaberg Hundklubb (SKK)
http://www.atvidabergshundklubb.se/
Plats: Kanonvallen Åtvidaberg
Typ av utställning: Inofficiell
Klass: Junior (9-15 mån) i grundomgången. I BIG och BIS var Junior, Vuxen och Veteran samma klass.